ΕΛΛΑΔΑ

Αναλυτικά η πρόγνωση

Καιρός: Μεγάλη Δευτέρα με θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών Κελσίου

Με αίθριο καιρό και... ανοιξιάτικες θερμοκρασίες ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα, αφού αναμένεται το θερμόμετρο να δείξει ακόμη και πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως τα ορεινά. Παράλληλα, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν καθώς στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα σημειωθούν θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι τοπικά πιο πυκνές κυρίως στα γύρω ορεινά. Aνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 ως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι τοπικά πιο πυκνές κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως τα ορεινά, και αραιές νεφώσεις από το βράδυ στα βόρεια.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 07 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά και αραιές νεφώσεις από το βράδυ στα βόρεια.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 07 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το βράδυ στα βόρεια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που μετά το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.