ΕΛΛΑΔΑ

«Πάρτε το πίσω!»

Κινητοποιήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση

Την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει, εν μέσω πανδημίας, στη Βουλή νέο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, διαδήλωσαν μαθητές μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές τους, σήμερα το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Το παρόν στην κινητοποίηση έδωσαν εκπρόσωποι Σωματείων Εκπαιδευτικών,  γονιών, μαθητών αλλά και φοιτητών.

Οι συγκεντρωμένοι ανέφεραν  πως «η προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει στα κλεφτά το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία θα μας βρει απέναντι», συνεχίζοντας ότι «και σε αυτές τις συνθήκες θα δοθεί η απάντηση που αρμόζει στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που όχι μόνο δεν λύνει τα μεγάλα προβλήματα της Εκπαίδευσης, αλλά με κρίσιμες διατάξεις υψώνει νέους φραγμούς στη μόρφωση. Τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται δεν σημαίνουν και ότι θα φιμωθούν οι φωνές που διεκδικούν και αγωνίζονται».

Θεσσαλονίκη

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, πραγματοποίησαν το μεσημέρι εκπαιδευτικοί μόνιμοι και αναπληρωτές, γονείς και φοιτητές στη  Θεσσαλονίκη, οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν από την κυβέρνηση να «αποσύρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο διαμορφώνει ένα σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό και εχθρικό προς τις ανάγκες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών».

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν και  οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Παρόμοιες κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα και σε άλλες πόλεις.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.