ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Ο δήμος Ξάνθης μετατρέπει γήπεδο σε βοηθητική υγειονομική μονάδα

Σε βοηθητική υγειονομική μονάδα για την αντιμετώπιση πιθανής έξαρσης του κορωνοϊού στην Ξάνθη μετατρέπεται το «Αμοιρίδειο».

Όπως αναφέρει το xanthinea.gr, το κλειστό γήπεδο «Φίλιππος Αμοιρίδης» επιλέχθηκε ως ένας χώρος ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ασθενών που δεν μπορούν να φιλοξενηθούν σε διαφορετικό μέρος.

Το πρωί της Τρίτης τοποθετήθηκαν μέσα στο γήπεδο 100 κρεβάτια και κλινοσκεπάσματα ενώ υπάρχει προγραμματισμός και για την τοποθέτηση συσκευών παροχής οξυγόνου καθώς και ειδικών διαχωριστικών.

Πρόκειται για εικόνες που μέχρι πρόσφατα προέρχονταν μόνο από την Κίνα, ωστόσο φαίνεται πως οι μηχανισμοί αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού και στην χώρα μας έχουν κινητοποιηθεί εγκαίρως ώστε να είναι έτοιμοι για κάθε πιθανό ενδεχόμενο.

Ο δήμαρχος Ξάνθης αναφερόμενος στην προσωρινή μετατροπή του κλειστού αθλητικού κέντρου «Φίλιππος Αμοιρίδης» σε χώρο φιλοξενίας ασθενών από τον κορωνοϊό, σημείωσε ότι έπειτα από συνεννόηση με το νοσοκομείο Ξάνθης, έχουν προνοήσει ώστε να διατεθούν χώροι του γυμναστηρίου για τη νοσηλεία ασθενών, αν και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο. Για τον λόγο αυτό, το γυμναστήριο εξοπλίστηκε με 100 κλίνες, φιάλες οξυγόνου και αναπνευστήρες, όλα προσφορές ιδιωτών- χορηγών, τους οποίους ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση που επέδειξαν στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Τάσος Καραδέδος αναφερόμενος στο μέτρο της διάθεσης των κλινών εντός του κλειστού γυμναστηρίου είπε είναι ένα καθαρά προληπτικό μέτρο. Μέχρι στιγμής, το νοσοκομείο είναι απόλυτα οργανωμένο και ανταποκρίνεται όπου χρειαστεί».

Τονίζεται πως ο χώρος θα αξιοποιηθεί μόνο και εφόσον προκύψει τέτοια ανάγκη στην Ξάνθη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.