ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Από την Ένωση Ξενοδόχων Τενερίφης

Κορωνοϊός: Πρόταση να ολοκληρωθεί η La Liga στα... Κανάρια Νησιά!

Μία... απίθανη και αν μη τι άλλο ευρηματική πρόταση κατέθεσε στη La Liga και στην ισπανική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η Ένωση Ξενοδόχων Τενερίφης, προσκαλώντας όλο το ισπανικό ποδόσφαιρο και δη τις ομάδες των Primera και Segunda Division, να ολοκληρώσουν (και) τις 11 αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος, στις... Κανάριους Νήσους!

Τα επαγγελματικά (κι όχι μόνο) πρωταθλήματα της Ισπανίας έχουν μπει στον... πάγο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και από τη 14η Μαρτίου η χώρα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Αυτό, ωστόσο, δεν... πτοεί τους ξενοδόχους των Καναρίων Νήσων, με τον πρόεδρο της τοπικής Ένωσης, Χόρχε Μαριχάλ να στέλνει την Τετάρτη (08/04/2020) επιστολή στους προέδρους της ομοσπονδίας και της La Liga (Λουίς Ρουμπιάλες και Χαβιέ Τέμπας αντίστοιχα) ζητώντας να εξετάσουν το ενδεχόμενο ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων στα νησιά του... Ατλαντικού μέσα στους επόμενους μήνες.

Αναλύοντας τους λόγους της πρότασής τους, ο Μαριχάλ, τονίζει πως ο νησιωτικός χαρακτήρας θα βοηθήσει στην πλήρη απομόνωση των ποδοσφαιρικών ομάδων, ενώ παράλληλα υπάρχουν εξαιρετικές εγκαταστάσεις και υπερπλήρεις ξενοδοχειακές μονάδες, σε όλη την επικράτεια των Κανάριων Νήσων, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των ομάδων, τονώνοντας παράλληλα την οικονομία της περιοχής, που επλήγη από το ολοκληρωτικό lockdown (μόνο πέρσι τα νησιά υποδέχθηκαν 15 εκατομμύρια τουρίστες).

Επίσης, ανέφερε ως πολύ ισχυρό κίνητρο και το γεγονός πως οι Κανάριοι Νήσοι διαθέτουν ιδιωτικό νοσοκομειακό δίκτυο με περισσότερες από 2.000 κλίνες, ενώ ανέφερε πως υπάρχουν αρκετές αθλητικές υποδομές και γήπεδα για να καλυφθεί το πρόγραμμα όλων των ομάδων και να ολοκληρωθεί ομαλά η σεζόν, σε κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια.

Προς το παρόν η ομοσπονδία και η La Liga δεν έχουν απαντήσει, καθώς περιμένουν τις κυβερνητικές θέσεις και τις υγειονομικές αρχές για το αν θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα, ωστόσο σίγουρα η πρόταση από τους Κανάριους Νήσους, προσφέρει μία «διαφορετική» εναλλακτική.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.