ΚΟΣΜΟΣ

Διαπράχθηκαν 105 φόνοι μόνο την Κυριακή στη χώρα

Κορωνοϊός: Ρεκόρ ανθρωποκτονιών στο Μεξικό την περίοδο της πανδημίας!

Το Μεξικό γνώρισε την Κυριακή την πιο πολυαίμακτη ημέρα από την έναρξη της χρονιάς, με 105 ανθρωποκτονίες, την ώρα που έχουν ανακοινωθεί μέτρα περιορισμού της κίνησης των πολιτών για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως αποκαλύπτουν επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις μεξικανικές αρχές την Δευτέρα.

Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ ανθρωποκτονιών είχε καταγραφεί την 4η Απριλίου, με 104 φόνους να διαπράττονται μέσα σε 24 ώρες.

«Ασχολούμαστε με τον κορωνοϊό, αλλά δυστυχώς βρισκόμαστε πάλι αντιμέτωποι με το πρόβλημα των ανθρωποκτονιών», στηλίτευσε χθες ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Οι αριθμοί που ανακοινώνουν οι εισαγγελικές αρχές των μεξικανικών πολιτειών και το ομοσπονδιακό κράτος δείχνουν ότι οι περισσότεροι φόνοι διαπράχθηκαν στην πολιτεία του Μεξικού (κεντρικά), 12 σε ένα 24ωρο, ενώ 10 καταγράφηκαν στην πολιτεία Τσιουάουα (βορειοανατολικά) και η πόλη του Μεξικού, οι πολιτείες Γουαναχουάτο (κεντρικά) και Οαχάκα (νότια) κατέγραψαν από 9.

Παρά τα μέτρα περιορισμού της κίνησης των πολιτών που τέθηκαν σε εφαρμογή στο Μεξικό στα μέσα του Μαρτίου, η βία δεν έχει σταματήσει στη χώρα, όπου καταγράφηκαν επίσημα 34.608 ανθρωποκτονίες το 2019, ο βαρύτερος απολογισμός από το 1997.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.