ΕΛΛΑΔΑ

Οι 10 είναι ηλικιωμένοι και οι 2 εργαζόμενοι

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα το γηροκομείο στη Νέα Μάκρη - Εντοπίστηκαν 12 κρούσματα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι, οι 10 εκ των οποίων ηλικιωμένοι και οι 2 εργαζόμενοι, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό σε οίκο ευγηρίας στη Νέα Μάκρη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μετά την εξέταση δειγμάτων που ελήφθησαν στον χώρο και ανάγκασε τις αρχές να τον θέσουν σε καραντίνα.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν μετά το χθεσινό πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη δομή φιλοξενίας, η οποία αργά στη νύχτα μπήκε σε καραντίνα λόγω επιδημιολογικής έξαρσης του κορωνοϊού.

«Λόγω του επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε χθες ο σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά τη νύχτα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ο οίκος ευγηρίας τέθηκε σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και έως την ολοκλήρωση των ελέγχων.

Από τα 122 δείγματα που εξετάστηκαν 12 βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Από τα θετικά τα 10 ανήκουν σε ηλικιωμένους και τα δύο σε εργαζόμενους. Είχε προηγηθεί ένα ακόμα κρούσμα το οποίο οδήγησε τις αρχές να προχωρήσουν σε ιχνηλάτηση στο γηροκομείο. Συνολικά τα κρούσματα που σχετίζονται με το γηροκομείο στη Νέα Μάκρη ανέρχονται σε 13.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, 10 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» χωρίς όμως να υπάρχει άλλη πληροφόρηση για την κατάσταση της υγείας τους.

Σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού το γηροκομείο

Το γηροκομείο στο οποίο φιλοξενούνται δεκάδες ηλικιωμένοι βρέθηκε στο μικροσκόπιο των υγειονομικών αρχών μετά τον εντοπισμό εργαζόμενου ο οποίος είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Μετά τη διαπίστωση του κρούσματος, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προχώρησε σε ελέγχους στους ηλικιωμένους και στο προσωπικό. Από το βράδυ της Κυριακής μάλιστα, ο χώρος του γηροκομείου τέθηκε σε καραντίνα.

Καθολική απαγόρευση επισκεπτηρίων σε ΜΦΗ και μέτρα για εργαζόμενους

Από τις αρχές του Μαρτίου πάντως τα επισκεπτήρια στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων ανά την Ελλάδα έχουν σταματήσει ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, στερώντας από τους ηλικιωμένους ενοίκους τους που ανήκουν στην πιο βασική ευπαθή ομάδα ουσιαστικά την μεγαλύτερη παρηγοριά τους, την συντροφιά των δικών τους ανθρώπων.

Όπως είχε δηλώσει στα τέλη Μαρτίου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, Στέλιος Προσαλίκας που εκπροσωπεί ιδιωτικές και δημόσιες δομές, στις μονάδες που φιλοξενούνται ηλικιωμένοι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα. «Στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων έχουν ληφθεί μέτρα σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τώρα ισχύει καθολική απαγόρευση επισκεπτηρίων, όπως γίνεται και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι κοινό μέτρο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι εκτός από τα άτομα που φιλοξενούνται στις συγκεκριμένες δομές, οι κανόνες υγιεινής οφείλουν να ακολουθούνται και από τους εργαζόμενους σε αυτές ώστε να μην γίνει η διασπορά του κορωνοϊού και από τους ίδιους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.