ΚΟΣΜΟΣ

Προβληματισμό στους επιστήμονες για το αν μεταφέρεται ο κορωνοϊός από άνθρωπο σε ζώο

Κορωνοϊός: Τίγρεις και λιοντάρια σε ζωολογικό κήπο στις ΗΠΑ μολύνθηκαν από τον ιό!

Μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε τίγρη ενός ζωολογικού κήπου στις ΗΠΑ, άλλες επτά τίγρεις και λιοντάρια βρέθηκαν μολυσμένα με τον ιό, θέτοντας σαφείς προβληματισμούς για το εάν μεταφέρεται από ανθρώπους σε ζώα!

Σύμφωνα με την μη κερδοσκοπική οργάνωση Wildlife Conservation Society, αποτελέσματα εξετάσεων που έγιναν σε άγρια ζώα, έδειξαν πως επτά από αυτά, στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ, βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Ο αριθμός των κρουσμάτων φτάνει στα 8 πλέον, με τα τελευταία επτά κρούσματα να αφορούν τρεις τίγρεις και τέσσερα αφρικανικά λιοντάρια.

Πριν μερικές εβδομάδες είχε ανακοινωθεί πως μία τίγρης ήταν θετική και έτσι αποφασίστηκε να γίνουν τεστ και σε άλλα άγρια ζώα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η USA Today, οι τίγρεις δεν κινδυνεύουν, καθώς έχουν μόνο βήχα, με μία να μην έχει παρουσιάσει συμπτώματα, αλλά να έχει βρεθεί θετική στον κορωνοϊό. Αυτό που τονίζει η εφημερίδα είναι πως τα ζώα φέρονται να μολύνθηκαν από άτομο του προσωπικού, αν και μέχρι τώρα δεν έχει καταγραφεί μετάδοση της νόσου από άνθρωπο σε ζώο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.