ΚΟΣΜΟΣ

Από την εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech

Kορωνοϊός: Ξεκινούν κλινικές δοκιμές για εμβόλιο στη Γερμανία!

Οι πρώτες κλινικές δοκιμές για εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού ξεκίνησαν στην Γερμανία από την εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech, με έδρα το Μάιντς, σε συνεργασία με το αμερικανικό εργαστήριο Pfizer, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Paul Ehrlich (IPE), η αρμόδια για τα εμβόλια ομοσπονδιακή αρχή της χώρας.

Πρόκειται μόλις για την τέταρτη στον κόσμο κλινική δοκιμή στον άνθρωπο εμβολίου για την Covid-19, διευκρίνισε η γερμανική ρυθμιστική αρχή.

Οι κλινικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στην πρώτη φάση επί ομάδας 200 εθελοντών, υγιών, ηλικίας 18 έως 55 ετών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ινστιτούτου Paul Ehrlich. Τους επόμενους μήνες θα διεξαχθούν κλινικές δοκιμές επί διαφορετικών ομάδων εθελοντών και θα αφορούν άτομα με μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης και σοβαρά περιστατικά προσβολής από τον κορωνοϊό.

«Η δοκιμή στον άνθρωπο αποτελεί σημαντικό στάδιο της διαδικασίας παρασκευής ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων κατά της Covid-19 για τον πληθυσμό της Γερμανία και πέραν αυτής», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το IPE.

Κλινικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν επίσης από την Pfizer στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν θα δοθεί το πράσινο από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές, αναφέρει από την πλευρά της η εταιρεία BioNTech, η οποία μέχρι σήμερα ειδικευόταν στην έρευνα για θεραπείες κατά του καρκίνου.

Οι πρώτες δοκιμές στην Γερμανία θα έχουν ως στόχο «να προσδιορισθεί η γενική ανεκτικότητα του εμβολίου και η ικανότητά του να δώσει μία ανοσολογική απόκριση κατά του παθογόνου παράγοντα», ενός ιού RNA, με την ιδιαιτερότητα της μετάλλαξης, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Paul Ehrlich, που διευκρινίζει ότι τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθούν στην Γερμανία και άλλες κλινικές δοκιμές εμβολίων από εργαστήρια.

Περί τα 150 προγράμματα εμβολίων βρίσκονται σε εξέλιξη στον κόσμο κατά του νέου κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.