ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Δεν θα επανεξετάζονται αιτήματα ασύλου»
Κουμουτσάκος: «Ελεγχόμενη η κατάσταση σε Ριτσώνα και Μαλακάσα»

Κανένα αίτημα ασύλου δεν πρόκειται να επανεξεταστεί μέχρι να λειτουργήσει εκ νέου η σχετική υπηρεσία, η λειτουργία της οποίας έχει ανασταλεί λόγω κορωνοϊού, σημείωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η κατάσταση στη Ριτσώνα και τη Μαλακάσα είναι ελεγχόμενη.
Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6, ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου τόνισε ότι υπάρχει το δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου, όμως τα αιτήματα αυτά δεν μπορούν να επανεξεταστούν μέχρι να λειτουργήσει η υπηρεσία καθώς οι αιτήσεις εξετάζονται με τη φυσική παρουσία του αιτούντος.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι όταν η κατάσταση εξομαλυνθεί θα εξεταστούν και τα αιτήματα όσων μπήκαν στη χώρα τον μήνα κατά τον οποίο είχε ανασταλεί το δικαίωμα υποβολής λόγων της κατάστασης στον Έβρο. «Θα κριθούν σε προσωπική βάση και γρήγορα και έτσι πολύ γρήγορα θα ξέρουμε ποιοι από αυτούς έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας και ποιοι δεν έχουν και θα επιστραφούν πίσω».
Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στις δομές της Ριτσώνας και της Μαλακάσας, όπου καταγράφηκαν κρούσματα κορωνοϊού, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και έδωσε τα εύσημα τόσο στην ΕΛΑΣ όσο και στον ΕΟΔΥ για την άμεση κινητοποίηση. «Έγινε η ιχνηλάτηση πολύ γρήγορα, εντοπίστηκαν οι άνθρωποι και μέσα στους χώρους έγινε η καραντίνα των ανθρώπων που είχαν έρθει σε επαφή με το κρούσμα», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.
«Η αστυνομία βοηθάει επίσης ώστε να μην υπάρχει μετακίνηση των διαμενόντων στις δύο αυτές δομές προς τον τοπικό πληθυσμό. Κάποιοι είπαν για γκέτο αλλά αυτή είναι μια ρηχή και ανόητη κριτική γιατί η μη μετακίνηση προστατεύει αμφότερους καθώς ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Πρέπει να υπάρξει η εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής για μη μετακινήσεις» κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

e-πιλογές

Υποδεχόμαστε τη νέα σχολική χρονιά με το πρόγραμμα go4more της Εθνικής Τράπεζας!
Σεπτέμβριος. Nέο ξεκίνημα στο σχολείο, στη δουλειά, στη φοιτητική ζωή. Μετά την ...
e-ΕΦΚΑ
Οι νέες ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων από το μήνα Οκτώβριο 2023 και μετά
Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ υπενθυμίζει τις νέες ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων από το ...
Νέα επεισόδια για τις σειρές «Creepshow», «Chucky» και «SurrealEstate»
Οκτώβριος στην COSMOTE TV με την επιστροφή του «Frasier» και πρεμιέρα για τις σειρές «Fellow Travellers» και «The Long Shadow»
Ο Οκτώβριος έρχεται δυναμικά στην COSMOTE TV και μαζί του φέρνει 16 συναρπαστικές ...
Δεν ισχύουν οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι ετεροδημοτών και αποδήμων
Σε λειτουργία η πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές
Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα η ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε ...