ΚΟΣΜΟΣ

Εν μέσω πανδημίας

Κροατία: Αύξηση του κατώτατου μισθού προανήγγειλε ο Πλένκοβιτς!

Την αύξηση του κατώτατου μισθού και τη διαμόρφωση των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων σε 725 ευρώ κάθε μήνα, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, μαζί με τη μερική ή -σε ορισμένες περιπτώσεις- πλήρη απαλλαγή των επιχειρήσεων από την υποχρέωση καταβολής φόρων (εισοδήματος, εισφορών και επί των κερδών), για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο, εν μέσω πανδημίας.

Τα μέτρα αυτά εντάσσονται σε μια νέα δέσμη δράσεων για την περαιτέρω ελάφρυνση των επιπτώσεων στην οικονομία από τον κορωνοϊό, «τη χειρότερη παγκόσμια, ευρωπαϊκή και κροατική κρίση τα τελευταία χρόνια», όπως είπε ο κ. Πλένκοβιτς.

Στον τομέα της γεωργίας, οι διαδικασίες δημόσιων συμβάσεων θα ωφελήσουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, η παραγωγή των οποίων καλύπτει τουλάχιστον το 60% της εγχώριας κατανάλωσης, σημείωσε ο Κροάτης πρωθυπουργός.

Ο κ. Πλένκοβιτς διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθούν κανονικά οι μισθοί και οι συντάξεις του Μαρτίου, τις πρώτες ημέρες του Απριλίου. Επισήμανε, επίσης, ότι αναζητήθηκαν πηγές χρηματοδότησης σε συντονισμό με την Κεντρική Τράπεζα (HNB), λέγοντας πως «πρέπει να βρούμε την απαραίτητη χρηματοδότηση για να διασφαλίσουμε τη λειτουργία του κράτους».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.