ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και στο βάθος... έλλειμμα Δημοκρατίας

Μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης, κατά το ΚΙΝΑΛ

Τη ‘μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης’ προκειμένου να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις ώστε να «μείνουμε ασφαλείς», όπως είναι και το νέο κυβερνητικό σλόγκαν απέναντι στην πανδημία, τόνισε η Φώφη Γεννηματά, σε δήλωσή της λίγο μετά από το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Σημειώνοντας με νόημα ότι η δεύτερη φάση βασίζεται σε ένα καθαρά κυβερνητικό σχέδιο, η εφαρμογή του οποίου όμως εξαρτάται από την ατομική ευθύνη και την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι τόσο εκεί όσο και στην επιστημονική τεκμηρίωση κάθε βήματος, είναι το ‘κλειδί’. Ζήτησε, εξάλλου, «να μη καταργήσει στην πράξη, η γραφειοκρατία της κυβέρνησης, τον κ. Τσιόδρα και την επιστημονική επιτροπή».

Επιμένοντας συνειδητά να εστιάζει στην προστασία της υγείας των πολιτών (σ.σ. τις προτάσεις του για την οικονομία εξάλλου δεν έχει σταματήσει να τις καταθέτει), το Κίνημα Αλλαγής τονίζει και τώρα την ανάγκη περισσότερων τεστ «για να ξέρουμε πού βαδίζουμε», όπως είπε η Φώφη Γεννηματά, λειτουργίας των κινητών συνεργείων, του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με επισκέψεις στα σπίτια, ουσιαστικής αναβάθμισης του ΕΣΥ και ενίσχυσης των νοσοκομείων στην πράξη. Παράλληλα, ζητά ειδικό σχέδιο για την παρακολούθηση και προστασία ευπαθών ομάδων ιδιαίτερα σε ευάλωτες δομές, θέμα που είχε θίξει από νωρίς, πριν ακόμα από τα γνωστά κρούσματα, που τρόμαξαν το πανελλήνιο.

Την ίδια ώρα, πάντως, στο Κίνημα Αλλαγής επιμένουν να καταγγέλουν ‘έλλειμμα Δημοκρατίας’ με αφορμή την «μονομερή», όπως λένε, ενημέρωση από πολλά κανάλια. Στην πραγματικότητα, παραπονιούνται για την απουσία δικών τους στελεχών σε σειρά τηλεοπτικών πάνελ, κυρίως σε πρωινές ενημερωτικές εκπομπές και θυμίζουν με νόημα ότι η πολυφωνία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη στην χώρα. «Διεκδικούμε ίση μεταχείριση και καλύτερη προβολή των θέσεών μας στα ΜΜΕ», δήλωσε ευθέως ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Βλάχος μιλώντας ‘Στο Κόκκινο’, τονίζοντας ότι η Πολιτική πρέπει να επιστρέψει. «Σε όλο τον πλανήτη, αλλά και στον δυτικό κόσμο ο κορωνοϊός έχει παγώσει αρκετές από τις λειτουργίες της Δημοκρατίας, όπως τη διαβούλευση, την ενημέρωση του πολίτη, τη λειτουργία των θεσμών και των Κοινοβουλίων. Δεν μπορεί η Βουλή να λειτουργεί μόνο δι’ αντιπροσώπων ή τα κανάλια να έχουν μονοθεματικό πρόγραμμα με γιατρούς και ειδικούς, αλλά και να είμαστε στο σκοτάδι σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση των τεστ από την Κυβέρνηση. Η Δημοκρατία αφορά και την διαφάνεια και την λογοδοσία. Στην πολιτική χρειάζονται και οι απόψεις όλων των κομμάτων», είπε, ζητώντας την επιστροφή και σε αυτή την κανονικότητα...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.