ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ενδιαφέρουσα εναλλακτική με «άρωμα»... Mickey Mouse!

NBA: Σκέψεις να ολοκληρωθεί η σεζόν στην... Disney World!

Μία άκρως ενδιαφέρουσα, όσο και... ρομαντική εναλλακτική πρόταση εξετάζει το NBA ώστε να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν, αφού υπάρχουν σκέψεις και συζητήσεις να πραγματοποιηθούν τα εναπομείναντα παιχνίδια του πρωταθλήματος στο πάρκο ψυχαγωγίας «Walt Disney World Resort», κοντά στο Ορλάντο της Φλόριντα!

Αυτό συνέβη μερικές ώρες αφότου ο ανοσολόγος, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιµωδών Νοσηµάτων που ηγείται της οµάδας του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδηµίας του κορωνοϊού, Άντονι Φαούτσι, είπε στους «New York Times» ότι ορισμένα πρωταθλήματα μπορεί να χρειαστεί να ακυρώσουν τις σεζόν τους, λόγω της πανδημίας COVID-19.

Όπως ανέφερε δημοσιογράφος του «The Athletic», το πάρκο ψυχαγωγίας της Disney World αποτελεί μια καλή λύση, καθώς πληροί τις προϋποθέσεις, διαθέτοντας αυτονομία, πολλούς χώρους που θα δημιουργηθούν προπονητήρια, καθώς και πολλά ξενοδοχεία ώστε να φιλοξενήσουν τις ομάδες του ΝΒΑ και το προσωπικό τους!

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο επίτροπος του NBA, Άνταμ Σίλβερ είχε τηλεδιάσκεψη με τους 30 γενικούς διευθυντές του πρωταθλήματος και έναν γιατρό, συζητώντας σχετικά με την πιθανή θεραπεία για το COVID-19 και μια δοκιμή εμβολίων στην Αγγλία. Όπως αναφέρθηκε το πειραματικό φάρμακο remdesivir (ρεμδεσιβίρη) έδειξε θετικά αποτελέσματα σε ασθενείς με COVID-19, έπειτα από πρόσφατη μελέτη, και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Αγγλία την Τρίτη ανακοίνωσε ότι ένα εμβόλιο εμπόδισε έξι πιθήκους να μολυνθούν με COVID-19 σε εργαστήριο στη Μοντάνα.

Το NBA ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σύντομα θα αποκαλύψει αλλαγές κανόνων που θα επιτρέψουν στις ομάδες να ανοίξουν τις εγκαταστάσεις τους ώστε οι παίκτες να συμμετέχουν σε θεραπεία και περιορισμένες προπονήσεις, αρκεί η πόλη στην οποία βρίσκεται η εγκατάσταση να το επιτρέπει. Δεν υπάρχει όμως καθορισμένη ημερομηνία για το πότε μπορούν να ανοίξουν οι εγκαταστάσεις, αν και «το ΝΒΑ ενημέρωσε τις ομάδες ότι στοχεύει όχι νωρίτερα από την Παρασκευή, 8 Μαΐου, ως ημερομηνία έναρξης για τους νέους κανόνες και ότι μπορεί να ωθήσει αυτό το χρονικό διάστημα πίσω εάν οι εξελίξεις απαιτούν».

Το NBA ανέστειλε τη δράση του στις 11 Μαρτίου, αφού ο Γάλλος των Γιούτα Τζαζ, Ρούντι Γκομπέρ, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Μια εβδομάδα αργότερα, το πρωτάθλημα έδωσε οδηγίες στις ομάδες να κλείσουν τις εγκαταστάσεις προπόνησης. Το αν θα συνεχιστεί η σεζόν 2019-20 παραμένει άγνωστο.

Ο Φαούτσι είπε στους New York Times: «Θα ήθελα να μπορώ να επιστρέψω όλα τα αθλήματα. Αλλά ως αξιωματούχος υγείας και γιατρός και επιστήμονας, πρέπει να πω, τώρα, όταν κοιτάζετε τη χώρα, δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για αυτό... Η ασφάλεια, για τους παίκτες και για τους οπαδούς, ξεπερνά τα πάντα. Εάν δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια, τότε δυστυχώς θα πρέπει ίσως χρειαστεί να διακοπεί οριστικά η σεζόν αυτή τη σεζόν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του NBA έχουν συζητήσει επίσης την ιδέα των ομάδων που προσπαθούν να γίνουν όλα τα παιχνίδια σε μια κεντρική τοποθεσία, με το Λας Βέγκας και τις Μπαχάμες να έχουν μεταφερθεί ως πιθανοί χώροι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.