ΚΟΣΜΟΣ

«Θα συνεχίσουμε να χαλάμε όλα τα παιχνίδια που παίζονται στη Μεσόγειο»

Νέες απειλές Ερντογάν για Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Συρία

Το σύνθημα ότι οι σχεδιασμοί της Τουρκίας για την ενίσχυση της θέσης της στα παζάρια για το μοίρασμα της περιοχής δεν πρόκειται να σταματήσουν, έδωσε σε διάγγελμά του ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Μετά την ανακοίνωση της τετραήμερης απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «για αρκετό διάστημα πλέον το κύριο θέμα στις συσκέψεις μας είναι το έργο που έχουμε επιτελέσει σχετικά με τον αγώνα κατά του κορωνοϊού. Σήμερα κάναμε επίσης αξιολόγηση σημαντικών θεμάτων εθνικής ασφάλειας, ιδιαίτερα σχετικά με τη Συρία και τη Λιβύη» είπε.

«Βλέπουμε την επιθετικότητα του Συριακού καθεστώτος στο Ιντλίμπ, που μετέτρεψε την επιδημία του κορωνοϊού σε ευκαιρία», υποστήριξε ο Ερντογάν, ενώ αναφέρθηκε και στη Μεσόγειο λέγοντας ότι «θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα να χαλάμε όλα τα παιχνίδια που παίζονται στη Μεσόγειο».

Συγκεκριμένα, στο διάγγελμά του ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι «όπως είναι αντιληπτό ακόμη συνεχίζουν να ενοχλούνται από την συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη. Θέλουμε οι χώρες οι οποίες συνεχίζουν την απάνθρωπη συμπεριφορά τους απέναντι στους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν αυτή την παράνομη και ασυνείδητη συμπεριφορά», ανέφερε, επαναφέροντας την επιχειρηματολογία κατά της ελληνικής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.