ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ντολμαδάκια με κινόα σε σάλτσα κόκκινου κρασιού

Μία εξαιρετική συνταγή για ντολμαδάκια με κινόα σε σάλτσα κόκκινου κρασιού.

Υλικά

  • 21 φρέσκα αμπελόφυλλα για ντολμάδες

Για τη γέμιση:

  • 1 1/2 φλ κινόα, μαγειρεμένη
  • 1/3 φλ μαϊντανός,  κομμένος
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1/4 κ.γ. μπαχάρι all spice

Για τη σάλτσα:

  • 2 φλ ντομάτα κονκασέ
  • 1 φλ κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου ντομάτα και μυρωδικά
  • 2 κ.γ. κουκουνάρι, ψημένο, για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε τα αμπελόφυλλα σε βραστό νερό και τα βράζουμε για 3-5 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε από το νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγειρεμένη κινόα, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου και το μπαχάρι all spice και ανακατεύουμε καλά.

Στην επιφάνεια εργασίας απλώνουμε τα αμπελόφυλλα, ένα τη φορά.

Με ένα κουτάλι βάζουμε 1 γεμάτη κ.σ. γέμισης στο κέντρο προς τα κάτω του αμπελόφυλλου και διπλώνουμε το κάτω μέρος προς τα πάνω και έπειτα τις δύο πλευρές προς το κέντρο.

Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.

Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την ντομάτα, το κόκκινο κρασί, τη ζάχαρη, την κρέμα βαλσάμικου ντομάτα και μυρωδικά και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και από πάνω τοποθετούμε τα ντολμαδάκια σε μία στρώση με τη ραφή τους να κοιτάζει προς τα κάτω.

Καλύπτουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε τα ντολμαδάκια από το φούρνο, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας, τα γαρνίρουμε με κουκουνάρι και τα σερβίρουμε ζεστά.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.