ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ομελέτα με σπανάκι, φέτα και ντομάτα

Μία εξαιρετική συνταγή για ομελέτα με σπανάκι, φέτα και ντομάτα.

Υλικά

  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 60 γρ φέτα
  • 2 φλ φύλλα σπανάκι baby
  • 8 μεγάλα αβγά
  • 1/2 φλ νερό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 ματσάκι άνηθο (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις ντομάτες και το σπανάκι.

Θρυμματίζουμε τη φέτα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 95 C.

Βάζουμε 4 πιάτα να ζεσταθούν.

Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε τα αβγά, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.

Με ένα πιρούνι χτυπάμε το μείγμα, χωρίς να το αφρατέψουμε.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 1 1/2 κ.γ. βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1/2 φλ μείγμα αβγού.

Μετά από 25-30 δευτερόλεπτα, σπρώχνουμε το μείγμα στη μέση του τηγανιού με μια κουτάλα.

Συνεχίζουμε να σπρώχνουμε το μείγμα για 1-1 1/2 λεπτό.

Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η ομελέτα,  αλλά να είναι κρεμώδης και υγρή από πάνω.

Απλώνουμε 1/4 φέτα, 1/4 σπανάκι και 1/4 ντομάτες και λίγο άνηθο στη μισή ομελέτα.

Με μια σπάτουλα διπλώνουμε την ομελέτα.

Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τη διατηρούμε ζεστή στο φούρνο, ενώ συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες ομελέτες.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.