02/04/2020@15:37
Ομελέτα με σπανάκι, φέτα και ντομάτα
Μία εξαιρετική συνταγή για ομελέτα με σπανάκι, φέτα και ντομάτα.
Υλικά
2 μέτριες ντομάτες
60 γρ φέτα
2 φλ φύλλα σπανάκι baby
8 μεγάλα αβγά
1/2 φλ νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο
1 ματσάκι άνηθο (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις ντομάτες και το σπανάκι.
Θρυμματίζουμε τη φέτα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 95 C.
Βάζουμε 4 πιάτα να ζεσταθούν.
Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε τα αβγά, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
Με ένα πιρούνι χτυπάμε το μείγμα, χωρίς να το αφρατέψουμε.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 1 1/2 κ.γ. βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1/2 φλ μείγμα αβγού.
Μετά από 25-30 δευτερόλεπτα, σπρώχνουμε το μείγμα στη μέση του τηγανιού με μια κουτάλα.
Συνεχίζουμε να σπρώχνουμε το μείγμα για 1-1 1/2 λεπτό.
Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η ομελέτα, αλλά να είναι κρεμώδης και υγρή από πάνω.
Απλώνουμε 1/4 φέτα, 1/4 σπανάκι και 1/4 ντομάτες και λίγο άνηθο στη μισή ομελέτα.
Με μια σπάτουλα διπλώνουμε την ομελέτα.
Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τη διατηρούμε ζεστή στο φούρνο, ενώ συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες ομελέτες.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/
Σχετικά άρθρα
Πώς θα τα φτιάξετε; Υλικά για 4 άτοµα window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 φρέσκα κρεµµυδάκια,
Μπορεί να λείπουν τα αυγά από αυτή την μους αλλά σίγουρα δεν της λείπει η νοστιμιά. Σοκολατένια και με άρωμα εσπεριδοειδών, συνδυάζει το ιδανικά το αβοκάντο με το ρούμι και τον καφέ. Υλικά 2 αβοκάντο ώριμα, λιωμένα στο
Μία εξαιρετική συνταγή από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο, chef de cuisine στην εταιρία Jacques Lafargues Traiteur στη Λιόν. 40 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || [];
Η απόλυτη ισορροπία των γεύσεων σε μια σαλάτα: Γλυκιά από το ροδάκινο, ελαφρώς αρμυρή από το τραγανό μπέικον, ξινούτσικη από
Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα φέτα-καρπούζι. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 3/4 - 1 φλ. τσ. καρπούζι, παγωμένο σε κύβους 1/4 φλ.τσ. φέτα, θρυμματισμένη ή σε κύβους 1/4 κρεμμύδι σε
Δροσερό καρπούζι και πικάντικη φέτα! Αυτός ο ακαταμάχητος συνδυασμός γίνεται μια μοναδική θερινή σαλάτα με την προσθήκη του μυρωδάτου δυόσμου, της γλιστρίδας με τη χαρακτηριστική της γεύση και λίγα ντοματίνια! Υλικά 250γρ.
Φτιάχνουμε γευστική και θρεπτική σαλάτα από αμπελοφάσουλα με γλυκόξινο dressing για να συνοδεύσουμε το πιάτο μας στο καλοκαιρινό τραπέζι. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function