ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ψητή φέτα με ντοματίνια και ελιές

Μία εξαιρετική συνταγή για ψητή φέτα με ντοματίνια και ελιές.

Υλικά

  • 1 φλ. ντοματίνια, τεμαχισμένα
  • 1/3 φλ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, τεμαχισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • ¼ φλ. κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (1 κ.σ. + 1 κ.σ.)
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 285 γρ. φέτα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ντοματίνια, τις ελιές, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη 1 κ.σ. μαϊντανό, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 οC.

Βάζουμε τη φέτα στη μέση ενός πυρίμαχου σκεύους.

Ρίχνουμε το μείγμα με τα ντοματίνια πάνω στη φέτα και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι η φέτα να μαλακώσει.

Αποσύρουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. μαϊντανό και σερβίρουμε με συνοδεία από φοκάτσια ή κρακεράκια.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.