ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανακοίνωση

Ρευστότητα με προνομιακούς όρους στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την Πανδημία του COVID-19 από την Τράπεζα Πειραιώς

Χρηματοδότηση χωρίς καταβολή τόκων για 2 χρόνια και προνομιακούς όρους  για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας, παρέχει από σήμερα, Τρίτη 28 Απριλίου η Τράπεζα Πειραιώς, συμμετέχοντας στο νέο Υποπρόγραμμα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ).

Η Τράπεζα αξιοποιεί άμεσα τις δυνατότητες του νέου Υποπρογράμματος της ΕΑΤ, στηρίζοντας ενεργά τις προσπάθειες των επιχειρήσεων να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης και να διατηρήσουν την απασχόληση, προϋποθέσεις αναγκαίες για την ομαλοποίηση των συνθηκών λειτουργίας της οικονομίας.

Το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του Υποπρογράμματος είναι η επιδότηση κατά  100% του επιτοκίου από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για τα 2 πρώτα έτη. Η χρηματοδότηση παρέχεται με τη μορφή δανείων με ανταγωνιστική προσωποποιημένη τιμολόγηση και μπορεί να αφορά δάνειο για κεφάλαιο κίνησης ή για επένδυση με  λόγο συνεπένδυσης 40% ΤΕΠΙΧ ΙΙ και 60% Τράπεζα..

Η δράση «Κεφάλαιο κίνησης με Επιδότηση Επιτοκίου», αποτελεί ένα νέο Υποπρόγραμμα στο πλαίσιο του «ΤΕΠΙΧ ΙΙ- Επιχειρηματική Χρηματοδότηση», το οποίο θα λειτουργήσει επιπρόσθετα των υφιστάμενων Υποπρογραμμάτων (υπ. 1: Δανείων Επενδυτικού σκοπού και υπ. 2: Κεφαλαίου Κίνησης) τα οποία συνεχίζουν να διατίθενται.

Σε αυτό το Υποπρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις οι οποίες κατά την υποβολή της αίτησης λήψης δανείου, ασκούν δραστηριότητα που συμπεριλαμβάνεται στους πληγέντες ΚΑΔ, όπως έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.

Το ανώτατο ύψος του δανείου ανά επιχείρηση, ανέρχεται στις €500 χιλ ενώ οι επιχειρήσεις μπορούν να συμμετέχουν και στα υφιστάμενα Υποπογράμματα του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, με την προϋπόθεση ότι η συνολική τους χρηματοδότηση δε θα υπερβαίνει  το €1,5 εκ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη δράση αυτή από την Τρίτη 28/4/20 στο https://www.ependyseis.gr/mis επιλέγοντας την Τράπεζα Πειραιώς και διασφαλίζοντας έτσι άριστη συμβουλευτική, ταχύτητα και εξυπηρέτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.piraeusbank.gr, καλέστε στο 18 28 38 ή απευθυνθείτε σε ένα από τα εξειδικευμένα στελέχη του Δικτύου Καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.