Μία εξαιρετική συνταγή για ρολάκια κολοκυθιού με ρικότα.
Υλικά
4 μικρά κολοκυθάκια, με κομμένες τις άκρες
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για πασπάλισμα
3-4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι
250γρ ρικότα
χυμός λεμονιού
μια χούφτα φύλλα ρόκας, κομμένα
50γρ κουκουνάρι, ψημένο
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
Εκτέλεση
Με ένα μαντολίνο κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε 24 λεπτές μακρόστενες φέτες.
Περιχύνουμε δύο μεγάλες πιατέλες με ελαιόλαδο και κρέμα βαλσάμικο με μέλι και λεμόνι και απλώνουμε τις φέτες κολοκυθιών, χωρίς να καλύπτουν η μια την άλλη.
Πασπαλίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και κρέμα βαλσάμικο με μέλι και λεμόνι, καλύπτουμε και αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο, για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Αφήνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι-γκριλιέρα να κάψει και ψήνουμε τις μαριναρισμένες φέτες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
Μεταφέρουμε τις φέτες στις πιατέλες μας και πάλι χωρίς να καλύπτουν η μία την άλλη.
Ανακατεύουμε τη ρικότα με το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τη ρόκα και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε 1 κ.γ. του μείγματος ρικότα στη μια άκρη κάθε μαριναρισμένης φέτας κολοκυθιού και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες κολοκυθιού μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη τη γέμιση.
Τοποθετούμε τα ρολά όρθια σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγο μαύρο πιπέρι. Περιχύνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι και σερβίρουμε.
Πλησιάζει η εφαρμογή της θερινής ώρας - Θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα