ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, γραβιέρα και ελιές

Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με αμπελοφάσουλα, γραβιέρα και ελιές.

Υλικά

  • 1 κιλό αμπελοφάσουλα
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 - 4 μέτριες ντομάτες ώριμες  σε κομμάτια
  • 1½ κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
  • ½ φλ. τσ. ελιές θρούμπες ή άλλες μαύρες της αρεσκείας μας, χωρίς κουκούτσια, χοντροκομμένες
  • 200 - 250 γρ. πικάντικη γραβιέρα μακράς ωρίμανσης ή κεφαλοτύρι, σε κυβάκια
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα αμπελοφάσουλα για 5 - 6 λεπτά ή για περισσότερο χρόνο, αναλόγως πόσο μαλακά τα θέλουμε. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε εκεί ώσπου να κρυώσουν.

Ξαναβάζουμε την άδεια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και την αφήνουμε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το σκόρδο και το μισό ελαιόλαδο και το σοτάρουμε για 1/2 - 1 λεπτό. Ρίχνουμε στο σκεύος τα αμπελοφάσουλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σοτάρουμε για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας για να βραχούν καλά με το λάδι και να αρωματιστούν με το σκόρδο. Με μια τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλας σερβιρίσματος.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τις κομμένες ντομάτες. Τις σοτάρουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 3 - 4 λεπτά, πάντα σε δυνατή φωτιά, ώσπου η σάλτσα να δέσει. Ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύουμε απαλά μία φορά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας πάνω από τα αμπελοφάσουλα, ανακατεύουμε απαλά και τα σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.