ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα με πλιγούρι ψητά λαχανικά και γιαούρτι

Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με πλιγούρι ψητά λαχανικά και γιαούρτι.

Υλικά

  • 1 φλ. τσ. πλιγούρι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 5 λιαστές ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός
  • 1/3 φλ. τσ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
  • 150 γρ γιαούρτι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες και το αφήνουμε να στραγγίξει και να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200. Πλένουμε τα λαχανικά και κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τρίβουμε το σκόρδο και το χτυπάμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σ' ένα αντικολλητικό ταψάκι βάζουμε απλωτά όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε καλά με το μίγμα ελαιόλαδου και σκόρδου. Τα ψήνουμε για 15' περίπου.

Χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξύδι. Ανακατεύουμε το πλιγούρι με τα ψημένα λαχανικά και τους χυμούς του, το λαδόξιδο, το γιαούρτι, τον βασιλικό που έχουμε ψιλοκόψει και τον μαϊντανό.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.