ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σουβλάκια σολομού και θαλασσινών

Μία εξαιρετική συνταγή για σουβλάκια σολομού και θαλασσινών.

Υλικά

  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, κομμένο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • ¼ κ.γ. αποξηραμένη μαντζουράνα ή ρίγανη
  • 2 φιλέτα σολομού, χωρίς δέρμα, κομμένα σε κύβους
  • ½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 8 μεγάλες γαρίδες
  • 170 γρ. χτένια
  • λεμόνι, φέτες

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο, όχι πολύ βαθύ, γυάλινο σκεύος ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη μαντζουράνα.

Προσθέτουμμε στο μείγμα το σολομό, τη πιπεριά, τα χτένια και τις γαρίδες και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Σκεπάζουμε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη, βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να μαριναριστούν τα υλικά για 15-30 λεπτά.

Σε 8 μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια που πρώτα έχουμε βρέξει με νερό, περνάμε εναλλάξ ένα κύβο σολομού, πιπεριά, γαρίδα και χτένι.

Aνάβουμε το μπάρμπεκιου σε μέτρια φωτιά.

Λαδώνουμε τη σχάρα του μπάρμπεκιου, τοποθετούμε τα σουβλάκια και κλείνουμε το καπάκι.

Ψήνουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι ο σολομός να μπορεί να τρυπηθεί με πιρούνι.

Σερβίρουμε με συνοδεία από φέτες λεμονιού.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.