15/04/2020@15:31
Σουβλάκια σολομού και θαλασσινών
Μία εξαιρετική συνταγή για σουβλάκια σολομού και θαλασσινών.
Υλικά
¼ φλ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, κομμένο
¼ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
¼ κ.γ. αποξηραμένη μαντζουράνα ή ρίγανη
2 φιλέτα σολομού, χωρίς δέρμα, κομμένα σε κύβους
½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
8 μεγάλες γαρίδες
170 γρ. χτένια
λεμόνι, φέτες
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο, όχι πολύ βαθύ, γυάλινο σκεύος ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη μαντζουράνα.
Προσθέτουμμε στο μείγμα το σολομό, τη πιπεριά, τα χτένια και τις γαρίδες και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Σκεπάζουμε το σκεύος με διαφανή μεμβράνη, βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να μαριναριστούν τα υλικά για 15-30 λεπτά.
Σε 8 μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια που πρώτα έχουμε βρέξει με νερό, περνάμε εναλλάξ ένα κύβο σολομού, πιπεριά, γαρίδα και χτένι.
Aνάβουμε το μπάρμπεκιου σε μέτρια φωτιά.
Λαδώνουμε τη σχάρα του μπάρμπεκιου, τοποθετούμε τα σουβλάκια και κλείνουμε το καπάκι.
Ψήνουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι ο σολομός να μπορεί να τρυπηθεί με πιρούνι.
Σερβίρουμε με συνοδεία από φέτες λεμονιού.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/
Σχετικά άρθρα
Ένα απλό πιάτο ζυμαρικών μεταμορφώνεται μέσα σε ελάχιστο χρόνο σε ένα γιορτινό πιάτο, ικανό να σταθεί σε κάθε επίσημο δείπνο. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη βότκα, σολομός και μπρικ. Μία εξαιρετική
Μία εξαιρετική συνταγή για καρπάτσιο καπνιστού σολομού. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 50γρ ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες 2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί 1
Μία εξαιρετική συνταγή για αλμυρά μάφιν με καπνιστό σολομό, κάπαρη και άνηθο. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 400 γρ.
Μία εξαιρετική συνταγή για σουβλάκια σολομού με μανιτάρια και ντοματίνια. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 1 κιλό φιλέτο σολομού
Μία εξαιρετική συνταγή για ταμπουλέ με κινόα, σολομό και ντοματίνια. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 1 φιλέτο σολομού, μαγειρεμένο στον ατμό 500ml νερό 1 φλ.
Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με καπνιστό σολομό. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); Για τη σαλάτα: window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 8387,
Μία εξαιρετική συνταγή για πικάντικη σαλάτα ρυζιού με σολομό. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 200 γρ ρύζι μπασμάτι 200 γρ κατεψυγμένα φασόλια σόγιας, αποψυγμένα 2