ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Τάρτες σφολιάτας με μπέικον, ντομάτα και αβγό

Μία εξαιρετική συνταγή για τάρτες σφολιάτας με μπέικον, ντομάτα και αβγό.

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας, ξεπαγωμένο
  • 8 φέτες μπέικον, κομμένες
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 3/4 φλ καπνιστό γκούντα,  τριμμένο
  • 9 αβγά
  • 1 κ.γ. νερό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.

Σε ένα ρηχό ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι  ψήνουμε το μπέικον σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, για 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.

Προσθέτουμε το θυμάρι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε λίγα λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε τις φέτες  ντομάτας, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και χαράζουμε σε 4 οριζόντια και 2 κάθετα μέρη, δημιουργώντας 8 τετράγωνα φύλλα ζύμης.

Χτυπάμε 1 αβγό με 1 κ.γ. νερό και αλείφουμε περιφερειακά κάθε φύλλο σφολιάτας.

Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού .

Τοποθετούμε τις τάρτες στο ταψί  και  ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Βγάζουμε από το φούρνο και σπάμε ένα αβγό στο κέντρο κάθε τάρτας.

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για άλλα 8-10 λεπτά.

Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Με το δεύτερο φύλλα του πακέτου μπορείτε να φτιάξετε πουγκάκια σφολιάτας με σπανάκι και γκοργκοντζόλα.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.