ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς μπορεί η ΕΕ να διαχειριστεί καλύτερα την κρίση της πανδημίας...

Τι ζήτησε η Φώφη Γεννηματά στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών του PES

Τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την επόμενη μέρα και τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ θα πρέπει από κοινού να διαχειριστεί, έστω και στο εξής, την κρίση της πανδημίας, ανέπτυξε στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών του PES, εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Φώφη Γεννηματά.

Επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να ληφθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα μέτρα, και μάλιστα, αυτά να είναι καινοτόμα, μη συμβατικά και προπάντων γενναία, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε με θέρμη ότι χρειαζόμαστε νέο χρήμα. Έκανε μάλιστα λόγο για ένα «Ευρωπαϊκό Σχέδιο Μάρσαλ», όπως η ίδια το έχει βαφτίσει από την αρχή, αλλά χωρίς οικονομικά κράτη για τα κράτη μέλη, ενώ επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη ενός ειδικού Ομολόγου, το οποίο στην Ελλάδα έχει επικρατήσει να αναφέρεται ως ‘κορωνο-ευρωομόλογο’.

Η Φώφη Γεννηματά, όμως, δεν έμεινε εκεί. Ζήτησε την αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας ως το 2022 (και όχι μόνο για το τρέχον έτος, την αύξηση του Ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού στο 2% του Ευρωπαϊκού ΑΕΠ, με έμφαση σε αναπτυξιακές επενδύσεις και σε δημόσιες επενδύσεις για την υγεία και την κοινωνική προστασία, καθώς και ένα πρόγραμμα ενίσχυσης του τουρισμού για τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, και ένα κοινό Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Υγείας για ασφαλή μετακίνηση από χώρα σε χώρα.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ζήτησε ακόμα τη δημιουργία Μόνιμου Ευρωπαϊκού Ταμείου εναντίον της ανεργίας, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα SURE είναι χρήσιμο, αλλά όχι αρκετό, αλλά και ευρωπαϊκή bad bank χρηματοδοτούμενη από την ΕΚΤ, δεδομένου ότι ο COVID-19 συμβάλλει δραματικά στην αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η ίδια επισήμανε ότι το Ισπανικό Σχέδιο για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι ενδιαφέρον, ενώ παρατήρησε ότι περιέχει αρκετές από τις προτάσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Για αυτό και πρότεινε την υποστήριξή του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.