ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναλυτικά οι 148 προτάσεις-παρεμβάσεις του ΚΙΝΑΛ

Την αντιπολίτευση ουσίας επιλέγει η Χαριλάου Τρικούπη

Το πλήθος του έργου τους, αλλά και την ιδιαίτερη συμβολή τους στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας επιχειρούν να αναδείξουν στο Κίνημα Αλλαγής, που μιλούν για μία κατάσταση κατά την οποία μετά από πολλά χρόνια, πολλές κοινωνικές ομάδες απευθύνονται σε εκείνους για να τους εκπροσωπήσουν. Και αυτό κάνουν...

Ειδικότερα, μετά το πρώτο ψηφιακό μπρίφινγκ που πραγματοποιήθηκε χθες, με την συμμετοχή πολλών δημοσιογράφων που καλύπτουν το Κίνημα Αλλαγής, η Χαριλάου Τρικούπη έδωσε στη δημοσιότητα πίνακα με 148 παρεμβάσεις – προτάσεις που έχει πραγματοποιήσει από την αρχή της κρίσης της πανδημίας και αφορούν την διαχείριση της κρίσης και τις επιπτώσεις της σε επίπεδο κοινωνίας, οικονομίας και εργασιακών δικαιωμάτων. Οι παρεμβάσεις αυτές, δε, πολλές εκ των οποίων έχουν ήδη γίνει αποδεκτές ως προτάσεις και υλοποιούνται από την κυβέρνηση, περιλαμβάνουν πλήθος οικονομικών κλάδων και κοινωνικών ομάδων, όπως η Ναυτιλία, η Παιδεία, ο Τουρισμός, η Πρόνοια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ενδοοικογενειακή βία, η προσπάθεια στήριξης επαγγελματιών, επιστημόνων, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αγροτών, συνταξιούχων, εργαζομένων σε διάφορους κλάδους, τα μέτρα καθεαυτά για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, την Οικονομία, τις Τράπεζες, την Ευρώπη, τον Πολιτισμό, τη Δικαιοσύνη και τις Φυλακές, τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και την Γραμμή Επικοινωνίας των μελών του που πρώτο εγκαινίασε το Κίνημα Αλλαγής (Δείτε εδώ αναλυτικά τον πίνακα με τις παρεμβάσεις – προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής).

«Από την πρώτη στιγμή επιλέξαμε να κάνουμε αντιπολίτευση ουσίας, εποικοδομητική και προγραμματική. Δεν κάνουμε αντιπολίτευση, για την αντιπολίτευση», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, τονίζοντας ότι από τον Ιούλιο ακόμα μέχρι σήμερα το κόμμα της Φώφης Γεννηματά παράγει προτάσεις, κοινοβουλευτικό έργο και είναι παρόν σε όλες τις μεγάλες θεσμικές και πολιτικές πρωτοβουλίες. Σε αυτό το δρόμο συνεχίζουμε με την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα στην πρώτη γραμμή», λένε στο Κίνημα Αλλαγής, επιμένοντας ότι η κρίση δεν πρέπει να γίνει η αφορμή για να βαθύνουν οι προϋπάρχουσες ανισότητες. «Χρειάζεται σχέδιο αντιμετώπισης της ύφεσης και προστασίας των κλάδων και των εργαζομένων που θα πληγούν από την πανδημία», λένε και σε αυτή την προσπάθεια επιχειρούν να συνεισφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις.

Δείτε εδώ των πίνακα δράσεων του Κινήματος Αλλαγής

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.