ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όχι μόνο λόγια για το χειροκρότημα...

Το ΕΣΥ χρειάζεται στήριξη για μια συνολική αναγέννηση

Την ανάγκη στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), τόνισε από την πρώτη στιγμή της πανδημίας το Κίνημα Αλλαγής, που αποτελεί εξάλλου τη συνέχεια του κόμματος που ίδρυσε και στήριξε όσο κανένα στη συνέχεια το ΕΣΥ. Σήμερα, η Χαριλάου Τρικούπη πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας στήριξη για μία συνολική αναγέννηση του ΕΣΥ, με πρόσβαση για όλους τους πολίτες.

«Δεν υπάρχει Έλληνας σήμερα που να μην αναγνωρίζει ότι το ΕΣΥ είναι το μεγάλο μας όπλο απέναντι στον κορωνοϊό. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το μεγάλο όπλο έχει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ. Είναι μία από τις μεγάλες θεσμικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ με διαχρονική, ιστορική αξία», είπε μιλώντας στο Ά Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας η Φώφη Γεννηματά. «Καλωσόρισε» παράλληλα τον πρωθυπουργό και τη ΝΔ στην αναγνώριση της αξίας του ΕΣΥ με πολλές δεκαετίες καθυστέρηση, όπως είπε, εποχές σε προεκλογικές εκστρατείες της Νέας Δημοκρατίας, που το σύνθημά τους ήταν ότι τα κέντρα υγείας του ΕΣΥ θα γίνουν χοιροστάσια...

Στην πραγματικότητα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, υποστήριξε ότι η ΝΔ ‘εγκατέλειψε’ το ΕΣΥ, χωρίς προσλήψεις και με δυσθεώρητα χρέη, 6,9 δις ευρώ το 2009. «Τώρα έχουμε πλεόνασμα δηλώσεων για το ΕΣΥ αλλά έλλειμμα πράξεων από την κυβέρνηση», είπε, θυμίζοντας ότι εδώ και έναν μήνα το κόμμα της καταθέτει και ξανακαταθέτει τροπολογία για τους νοσηλευτές του ΕΣΥ, προκειμένου να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά όπως οι συνάδελφοι τους του ιδιωτικού τομέα, με τον πρωθυπουργό να το αρνείται εμμέσως, αφού δεν μιλά καθόλου για αυτό.

«Το ΕΣΥ δεν χρειάζεται λόγια που γίνονται μόνο για το χειροκρότημα, μόνο για τα μπαλκόνια, αλλά έργο», είπε η Φώφη Γεννηματά, κόρη του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά που δημιούργησε το ΕΣΥ, δεσμευόμενη ότι το κόμμα της θα είναι παρόν και θα το ελέγχει.

Από τα πυρά της, πάντως, δεν ξέφυγε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αφού θύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το τελευταίο που κράτησε όρθιο το ΕΣΥ, πληρώνοντας τα χρέη του και πραγματοποιώντας τις τελευταίες πραγματικές προσλήψεις, θύμισε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ακούγονταν συνεχώς εξαγγελίες για χιλιάδες προσλήψεις που «ήταν μόνο στα λόγια και δεν έγιναν ποτέ», όπως είπε. Κατηγόρησε εξάλλου την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ότι στην πράξη ακολούθησε την πεπατημένη της ΝΔ, έκλεινε το μάτι στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και τους άνοιγε την όρεξη να τεμαχίζουν το ΕΣΥ.

«Τώρα λοιπόν που όλοι έρχονται στα λόγια μας θα δούμε πόσο θα έλθουν κοντά και στις πράξεις μας για το ΕΣΥ», είπε, τονίζοντας ότι «το ΕΣΥ χρειάζεται στήριξη για μια συνολική αναγέννηση με πρόσβαση για όλους τους πολίτες». Για αυτό και ζήτησε στελέχωση, χρηματοδότηση και τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και ειδικό σχεδιασμό για τις απομακρυσμένες, νησιωτικές περιοχές και για τους χρόνια πάσχοντες, με έμφαση στην πρόληψη και σε ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας με σημαντικό ρόλο της αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.