ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Οι εγχώριες διοργανώσεις μπορούν να ολοκληρωθούν ακόμη και χωρίς κόσμο»

Τσέφεριν: «Τραγικός ο αντίκτυπος για τις ομάδες αν δεν τελειώσουν τα πρωταθλήματα»

Τη θέση ότι τα εθνικά πρωταθλήματα πρέπει να ολοκληρωθούν επανέλαβε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν. Σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera τόνισε ότι είναι ανάγκη να ολοκληρωθούν οι εγχώριες διοργανώσεις ακόμη και χωρίς κόσμο.

«Προτεραιότητα αποτελεί η υγεία των φιλάθλων, των παικτών και των προπονητών. Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος άνθρωπος, επομένως θεωρώ πως υπάρχουν επιλογές που μας επιτρέπουν να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα σε κάθε χώρα. Ίσως πρέπει να το κάνουμε χωρίς την παρουσία θεατών, αλλά το σημαντικότερο είναι να διεξαχθούν τα παιχνίδια.

Σε μία τέτοια δύσκολη στιγμή, το ποδόσφαιρο θα φέρει χαρά στους ανθρώπους και μία αίσθηση επιστροφής στην ομαλότητα, έστω κι αν χρειαστεί να παρακολουθήσουν τους αγώνες μέσω τηλεόρασης. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε πως δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η σεζόν. Ο αντίκτυπος θα ήταν τραγικός για τους συλλόγους και τις λίγκες. Μπορούμε να ολοκληρώσουμε (σ.σ. τα πρωταθλήματα) πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις των αρχών και να περιμένουμε την έγκρισή τους για να επιστρέψουμε στη δράση».

Αναφορικά με το αν το Champions League και το Europa League θα διεξαχθούν τον Αύγουστο, σχολίασε: «Εξαρτάται από το πότε θα επιστρέψουμε στη δράση. Αν συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, τότε οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν παράλληλα. Δεν υπάρχει κάποιο deadline για τους τελικούς. Τα πάντα εξαρτώνται από το πότε θα ξαναπαιχτεί ποδόσφαιρο».

Τέλος, επισήμανε πως τα μέτρα θα είναι μόνο προσωρινά και με την πάροδο του χρόνου θα επιστρέψουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς και σε γεμάτα γήπεδα. Επιπλέον σημείωσε ότι είναι δύσκολο να γίνουν αγώνες των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων τον Σεπτέμβριο, ενώ δήλωσε ανοικτός στην επέκταση της μεταγραφικής περιόδου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.