ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Φόβοι και δυσοίωνες προβλέψεις από τον ιδιοκτήτη της Χάντερσφιλντ για το αγγλικό ποδόσφαιρο

«Τη νέα σεζόν πιθανόν να μην υπάρχουν 50-60 ομάδες στην Αγγλία»

Ίσως και περισσότεροι από 60 αγγλικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι των μικρότερων κατηγοριών, θα μπορούσαν να τεθούν εκτός λειτουργίας, εάν δεν παρουσιαστεί ένα σχέδιο για τον αντίκτυπο του κορωνοϊού, πέρα από την τρέχουσα σεζόν, διεμήνυσε ο ιδιοκτήτης της Χάντερλσφιλντ, Φιλ Χόντγκινσον.

Το αγγλικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει τεθεί σε αναστολή από τον Μάρτιο, ωστόσο οι ομάδες της Championship πρόκειται να επιστρέψουν σήμερα στην προπόνηση, σε ολιγομελή γκρουπ παικτών, με ελπίδες να ολοκληρώσουν τη σεζόν πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς θεατές.

«Το πρόβλημα δεν είναι αν τελειώσουμε τη σεζόν ή όχι, αλλά τι θα συμβεί μετά από αυτήν», δήλωσε ο Χόντγκινσον στο BBC. «Εάν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία, δεν θα υπάρχει η πυραμίδα ποδοσφαίρου. Υπάρχουν σύλλογοι που γνωρίζω ότι μένουν στο παιχνίδι, μόνο και μόνο επειδή καθυστερούν μισθούς και και υποχρεώσεις σε άλλους πιστωτές. Θα χρειαστεί να πληρώσουν κάποια στιγμή».

Ο Χόντγκινσον είπε ότι το χειρότερο σενάριο θα ήταν η επόμενη σεζόν να γίνει χωρίς θεατές, αφήνοντας πολλές ομάδες χωρίς αυτήν την σημαντική πηγή εισοδήματος, με τους συλλόγους να αντιμετωπίζουν ήδη σημαντικές δαπάνες για εξετάσεις κορωνοϊού.

«Υπάρχει μια απολύτως πραγματική πιθανότητα ότι αν κάτι δεν συμφωνηθεί τώρα για να διασφαλιστεί ότι όλοι οι σύλλογοι μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και να φτάσουν στο σημείο όπου θα υπάρχει εισόδημα ξανά, 50 ή 60 ομάδες θα παύσουν να υπάρχουν», είπε. Ο Αγγλος παράγοντας, πρότεινε οι μισθοί των παικτών να μειωθούν κατά 30 έως 50% σε κάθε επίπεδο, έως ότου οι φίλαθλοι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις εξέδρες και κατηγόρησε μερικούς ανθρώπους στο παιχνίδι ότι «απλώς βάζουν το κεφάλι τους στην άμμο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.