ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσκλητήριο Γεννηματά σε όσους αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο

Αυτόνομη πορεία στη βάση του προγράμματος της «Νέας Αλλαγής» για το ΚΙΝΑΛ

Να κλείσει κάθε συζήτηση περί ενδεχόμενη συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησε η Φώφη Γεννηματά, που μιλώντας στην τηλε-συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματός της, επέμεινε στην αυτόνομη πορεία που έχει επιλεγεί για αυτό. Την ίδια ώρα, έδωσε το σήμα για την εκκίνηση του αγώνα που θα οδηγήσει στο Πρόγραμμα της «Νέας Αλλαγής», όπως την οραματίζεται το Κίνημα Αλλαγής, δεκαετίες μετά το σύνθημα που ενέπνευσε περισσότερο από κανένα τον κόσμο της Σοσιαλδημοκρατίας.

Οριοθετώντας τη θέση του κόμματός της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε ότι αντίπαλός του είναι οι συντηρητικές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, χωρίς όμως να εκλείψει η κριτική της Χαριλάου Τρικούπη προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον τελευταίο εξάλλου δείχνει ως υπεύθυνο για τα ‘νέα Ζάππεια’ και το ‘εμπόριο ελπίδας’, όπως είπε, με τα οποία επιχειρεί «να κρύψει την αμηχανία του να μιμηθεί μαρκίζες της Σοσιαλδημοκρατίας». Όσο για την Κεντροδεξιά στην χώρα μας, η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι μετά την αποκάλυψη του αδιεξόδου της ασυδοσίας της αγοράς, επιχειρεί να υφαρπάξει λεξιλόγιο της Κεντροαριστεράς. «Επιχειρεί να εμφανιστεί ρητορικά και προσχηματικά μεταλλαγμένη. Απλά κρύβονται μέσα στην πανδημία με ψευτο-ιδεολογήματα της ΝΔ για “νέο ΕΣΥ” ή κοινωνικές συμφωνίες» πρόσθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κατηγορώντας την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ότι επιτίθεται στη μεσαία τάξη, τους εργαζόμενους και τους ασθενέστερους.

«Ο αγώνας μας είναι Μαραθώνιος, δεν είναι ‘κατοστάρι’», είπε η Φώφη Γεννηματά, περιγράφοντας το κόμμα της ως δύναμη Προόδου και Δημιουργίας. «Ένα αυτόνομο, δυναμικό και ανεξάρτητο Κίνημα Αλλαγής ενοχλεί. Ενοχλεί διάφορα κέντρα εξουσίας μια κεντροαριστερά που τιμά τις αξίες της, αντιπολιτεύεται τον φυσικό της αντίπαλο, χωρίς να δίνει συγχωροχάρτι σε όσα έγιναν μέχρι τον Ιούλιο του 2019. Γι’ αυτό και κάθε φορά που υψώνεται δυνατά η φωνή μας και αναθαρρεύει ο προοδευτικός κόσμος, κάποιοι προσπαθούν να μας κοντύνουν. Να μας συνθλίψουν μέσα από σενάρια ρυμούλκησης, φτιαχτά πρωτοσέλιδα, fake news και αμφιλεγόμενες δημοσκοπήσεις, κάνοντας την τρίχα τριχιά δηλώσεων στελεχών μας, επιστρατεύοντας ακόμη και απαξιωτικά σχόλια για βουλευτές μας, ανασύροντας τον σεξισμό και την χυδαιότητα εναντίον μου», είπε, τονίζοντας ότι «είναι στο χέρι μας να μην τους περάσει» και απευθύνοντας προσκλητήριο σε όλους όσοι αισθάνονται ότι ανήκουν στον χώρο και θέλουν πραγματικά να αγωνιστούν για αυτόν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.