ΕΛΛΑΔΑ

«Έξω από την πλατεία, η αστυνομία», φώναζε ο κόσμος - Γέμισαν ξανά οι πλατείες

Αγία Παρασκευή: Νέα νύχτα έντασης στην πλατεία Αγίου Ιωάννου - Επανήλθαν τα ΜΑΤ

Της... άρσης (μέτρων), αλλά και του... συνωστισμού, μέρος 2! Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, μετά το τέλος της καραντίνας, οι πλατείες στη χώρα γέμισαν κόσμο, με την πλατεία Αγίου Ιωάννου (τη λεγόμενη «πάνω πλατεία» όπως την αποκαλούν οι κάτοικοι της περιοχής) να... κλέβει την παράσταση, καθώς σημειώθηκε νέα ένταση μεταξύ των εκατοντάδων πολιτών που είχαν μαζευτεί εκεί και των δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν ξανά την εμφάνισή τους, με τα αίματα να... ανάβουν και πάλι!

Θυμίζουμε ότι χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το κλείσιμο της πλατείας Αγίου Ιωάννου από τις 21:00 μέχρι τις 06:00 το πρωί, εξαιτίας του υπαίθριου πάρτι το βράδυ της Τρίτης, όπου ο συνωστισμός ήταν έντονος. Τα περιπολικά της αστυνομίας, λοιπόν, περικύκλωσαν την πλατεία προκειμένου να ελέγξουν αν εφαρμόζεται η απαγόρευση η οποία επιβλήθηκε χθες το μεσημέρι. Ωστόσο, εκεί είχε μαζευτεί και πάλι πλήθος κόσμου, που όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των ΜΑΤ άρχιζε να φωνάζει «Έξω από την πλατεία, η αστυνομία».

Μάλιστα, όταν αστυνομικοί απομακρύνθηκαν και κατευθύνθηκαν λίγα μέτρα πιο μακριά, οι πολίτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

ÍÝá óõãêÝíôñùóç áðüøå óôçí Ðëáôåßá Áã.ÉùÜííïõ óôç Áãßá ÐáñáóêåõÞ,Ýíôïíç ç ðáñïõóßá ôùí áóôõíïìéêþí äõíÜìåùí, ÔåôÜñôç 6 Ìáúïõ 2020 (EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)

Κλούβα των ΜΑΤ ήταν απέναντι από την πλατεία, ενώ αστυνομικοί φώναξαν από τα μεγάφωνα σε κατοίκους που ήταν στην πλατεία να απομακρυνθούν.

Οι περισσότεροι από τους περίπου 200 ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί χθες βράδυ στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, αποχώρησαν σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου λίγο μετά τη 1:00 τη νύχτα, ενώ στο σημείο παρέμειναν αστυνομικές δυνάμεις, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Επικεφαλής των διαμαρτυρόμενων κατοίκων στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επικεφαλής των κατοίκων και νεαρών που διαμαρτυρήθηκαν, ήταν η Μελίνα Αλεφαντή. Η κα. Αλεφαντή είναι Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αγίας Παρασκευής και εκπρόσωπος της Δημοτικής Παρέμβασης «Φυσάει Κόντρα» στο Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή επικεφαλής της παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μάλιστα, ήταν και υποψήφια βουλευτής του ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις τελευταίες εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Γέμισαν κόσμο κι άλλες πλατείες

Εκατοντάδες Αθηναίοι συγκεντρώθηκαν και σε διάφορα άλλα μέρη της πρωτεύουσας, προκειμένου να θαυμάσουν το χθεσινό φεγγάρι, όπως ο Λυκαβηττός, τα Πετράλωνα και το Παγκράτι αλλά χωρίς σε αυτές τις περιπτώσεις να σημειωθεί κάποια ένταση με τους αστυνομικούς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.