Neo

Ανεβάζει τους τόνους για τον Έβρο ο Κοτζιάς

Σκληρή γραμμή έχει υιοθετήσει ο Νίκος Κοτζιάς αναφορικά με όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, καθώς ο ίδιος χρησιμοποιεί τις λέξεις «ραγιαδισμός» και «ενδοτική» για να περιγράψει τον τρόπο που διαχειρίζεται την κατάσταση η κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του «Πράττω» σχεδόν καθημερινά ανανεώνει τις αναρτήσεις του στο facebook και στο twitter για το συγκεκριμένο θέμα, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αλλά και ζητώντας πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

«Η νησίδα για την οποία γίνεται ο λόγος έχει περιέλθει στην Ελλάδα, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η τριμελής επιτροπή για τη χάραξη των συνόρων, με βάση τα πρωτόκολλά της Επιτροπής Διαχάραξης ελληνοτουρκικών συνόρων στις 23 Νοεμβρίου του 1926», εξηγεί μεταξύ άλλων ο Νίκος Κοτζιάς, αναλύοντας σχετικά: «Οι αποφάσεις αυτής της επιτροπής αποτελούν υλοποίηση της Συμφωνίας της Λωζάνης ως προς την οριοθέτηση των ελληνοτουρκικών συνόρων. Η Τουρκία προσπάθησε να κάνει σε αυτό το σημείο προβοκάτσια το 1978 και το 2012. Μόνο που οι τότε ελληνικές κυβερνήσεις δεν παραδόθηκαν στις ορέξεις του Σουλτάνου». «Όποιος υποβαθμίζει τη σημασία του επεισοδίου, γίνεται συνένοχος με την Τουρκία στην προσπάθειά που καταβάλλει να αχρηστεύσει τη Λωζάνη. Γίνεται υπεύθυνος για παράδοση ελληνικού εδάφους. Ο κ. Δένδιας καλό θα κάνει να παραιτηθεί, όπως και ο Υπουργός Άμυνας που δεν είδε, δεν κατάλαβε, πιθανόν και να μην πρόλαβε να ξυπνήσει», συνέχισε ο Νίκος Κοτζιάς, εξηγώντας τι κατά τη γνώμη του οφείλει να κάνει από εδώ και πέρα η κυβέρνηση: «Η κυβέρνηση οφείλει: α) Να δώσει στο πέταλο-περιοχή Φερρών τις συντεταγμένες. β) Να διαβεβαιώσει επίσημα τον ελληνικό λαό ότι οι Τούρκοι δεν παραβίασαν και δεν εισήλθαν σε αυτές τις συντεταγμένες. γ) Να δώσει το ΥΠΕΞ στη δημοσιότητα τα δύο διαβήματα που έκανε, οι Τούρκοι ήδη τα έχουν. δ) Να μεταβεί κλιμάκιο των κομμάτων της Βουλής συνοδευόμενο από δημοσιογράφους στην επίμαχη περιοχή».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ε.Στ. 12:01 26/05/2020

    Επικίνδυνες απόψεις ενός εξαιρετικά επικίνδυνου ανθρώπου.

  2. κωστας 12:52 25/05/2020

    τι φοβατε ο κοτζιας μην δεν προλαβει να τα πουλησει

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.