ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι συνεχείς αστοχίες και υποχωρήσεις προβληματίζουν το Μέγαρο Μαξίμου

Αντιμέτωπη με... την «αντιπολίτευση των social media» η κυβέρνηση

Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να καταγράφουν ένα άνετο προβάδισμα της ΝΔ και μία σημαντική υπεροχή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο στο Μέγαρο Μαξίμου έχει αρχίσει να επικρατεί έντονος προβληματισμός για συγκεκριμένα φαινόμενα των τελευταίων μηνών, που δημιουργούν ρήγματα σε βάρος της κυβέρνησης και είναι αυτονόητο ότι, όπως συνέβαινε πάντα, λειτουργούν σωρευτικά για το... μέλλον.

Μπορεί ο πρωθυπουργός να μην έχει παράπονο σε ό,τι αφορά την «ασυλία» που απολαμβάνει από τα ΜΜΕ ή την αμηχανία με την οποία προσπαθεί να αντιπολιτευθεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ως τώρα υπάρχει ένα πεδίο που δεν έχει... χαριστεί καθόλου στην κυβέρνηση: ο λόγος για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που έχουν αναγκάσει πολλές φορές το Μέγαρο Μαξίμου -αλλά και ευρύτερα το κυβερνητικό μπλοκ- να πάρει πίσω αποφάσεις, καταγράφοντας υποχωρήσεις και, εν τέλει, πολιτικές ήττες.

Δύο στα δύο!

Μόνο χθες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκδηλώθηκαν κύματα διαμαρτυρίας για δύο ζητήματα, που οδήγησαν σε αναδιπλώσεις: το πρώτο αφορούσε την πρωτοφανή παρέμβαση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου, στη δίκη για την γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη. Το κύμα των αντιδράσεων έγινε τσουνάμι και έτσι, ο ίδιος ο υφυπουργός αναγκάστηκε να προβεί σε -0ανεπαρκείς- διευκρινίσεις, ισχυριζόμενος πως έγραψε όσα έγραψε με την ιδιότητα του... απλού πολίτη και όχι του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επίσης, πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις, ο δήμαρχος Αθηναίων Κωστής Μπακογιάννης επίσης υποχρεώθηκε σε αυτοκριτική και συγγνώμη για τη χθεσινή φιέστα στην πλατεία Ομονοίας: ο συνωστισμός φαίνεται σε όλες τις φωτογραφίες και ο δήμαρχος Αθηναίων ακόμη δεν έχει απαντήσει γιατί δεν μπορούσε να περιμένει να περάσει η πανδημία, αν ήθελε τόσο πολύ να προβάλει την νέα πλατεία Ομονοίας με αυτό τον τρόπο.

Πολλαπλές υποχωρήσεις

Σημειωτέον ότι τα δύο ως άνω περιγραφόμενα παραδείγματα έλαβαν χώρα μόνο το τελευταίο 24ωρο. Νωρίτερα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν αποκαλύψει την άγρια αστυνομική αυθαιρεσία στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, αναγκάζοντας το αρμόδιο υπουργείο να «απολογηθεί» για όσα έλαβαν χώρα την περασμένη εβδομάδα. Επίσης, πάλι μετά το κύμα αντιδράσεων στα social media το περασμένο Σαββατοκύριακο, αποσύρθηκε άρον άρον και όπως-όπως το περίφημο σποτ με πρωταγωνιστή τον Χρήστο Λούλη, που καταγγέλθηκε ως σεξιστικό.

Πριν απ’ αυτό, όταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «φούντωσαν» οι διαμαρτυρίες για την αίτηση ακύρωσης της απόφασης για αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin, παρενέβη ο ίδιος ο πρωθυπουργός προκειμένου να αποσείσει από πάνω του την κατηγορία πως την ώρα που προετοιμαζόταν να τιμήσει τη μνήμη των αδικοχαμένων συμπολιτών μας, η κυβέρνηση είχε προσφύγει για να μην αποζημιωθούν οι συγγενείς τους! Και πριν απ’ αυτό, τα social media είχαν οδηγήσει το Μαξίμου σε μία μεγάλη ήττα, που σύμφωνα με πληροφορίες, δημιούργησε ενδοκυβερνητικά ρήγματα που... θα φανούν στον ανασχηματισμό: ο λόγος για τα περίφημα «voucher της ντροπής» με τα «Μέτζη του νεουκτη» και τα «Σκοιλ Ελικικού», που δρομολόγησαν το «άδειασμα» του υπουργού Εργασίας από το Μέγαρο Μαξίμου και την κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης που ο Γιάννης Βρούτσης... υπερασπιζόταν έως πριν λίγες ώρες στα κανάλια!

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. === ΠΩ, ΠΩ, ΠΩ, ΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ
    ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑ-
    ΤΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ………………..

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.