Μία εξαιρετική συνταγή για μπρόκολο στο φούρνο.
Υλικά
1 μπρόκολο 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 4 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Σε ένα ταψί στρώνουμε αλουμινόχαρτο ή λαδόχαρτο.
Κόβουμε το μπρόκολο και το τοποθετούμε ομοιόμορφα στην επιφάνειά του και το πασπαλίζουμε με το σκόρδο.
Περιχύνουμε το ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Το αφήνουμε να ψηθεί για 6 με 8 λεπτά (υπολογίζουμε με το μάτι) μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
Αφού πρώτα δοκιμάσουμε, σερβίρουμε πριν κρυώσει.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/
Σχετικά άρθρα Εκτός από πλακί, η παρεξηγημένη σαρδέλα ψήνεται απλά μόνο µε ντοµάτα στον φούρνο που της δίνει όχι µόνο γεύση, αλλά και εξισορροπεί τη λιπαρότητά της. Υλικά 1 κιλό σαρδέλες φιλεταρισμένες 2-3 ώριμες ντομάτες 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ρίγανη,
Τα ρεβίθια είναι ένα όσπριο πολυμορφικό. Γίνονται σούπα, πουρές, τρώγονται σκέτα ή παρέα με κάποια πρωτεΐνη, γίνονται κεφτές. Όμως, μόνα τους, τραγανά από τον φούρνο, σε ένα μπολ, για τσιμπολόγημα ενώ βλέπουμε ταινία, τα έχετε δοκιμάσει; Γίνονται τέλεια,
Μία εξαιρετική συνταγή για θράψαλα πρασοσέλινο στον φούρνοαπό τον Γρηγόρη Χέλμη. 1 ΩΡΑ | ΕΥΚΟΛΟ (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':59607,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); if (!window.AdButler){(function(){var s = document.createElement("script"); s.async = true; s.type = "text/javascript";s.src = 'https://servedbyadbutler.com/app.js';var
Η γλυκιά και πικάντικη κρούστα του θα κάνει αυτό το ψητό αγαπημένο όλης της οικογένειας. Μη διστάσετε να προσθέσετε τη μαρμελάδα, είναι αυτή που κάνει όλη τη διαφορά στη γεύση. Μία εξαιρετική συνταγή από την Ιωάννα Σταμούλου. Μερίδες: 8,
Το χοιρινό καρέ λέγεται και μπριζολίκι και πρόκειται για ένα ενιαίο κομμάτι που περιλαμβάνει 5-6 χοιρινές μπριζόλες τουλάχιστον ενωμένες. Θα πρέπει να το περιποιηθεί λίγο ο
Μαριναρισμένος ολονυκτίς, με αρωματική πετσούλα, αυτός ο κόκορας σιγομαγειρεύεται και γίνεται “λουκούμι”! Μία εξαιρετική συνταγή από την Ντίνα Νικολάου. Μερίδες: 4-6, Χρόνος προετοιμασίας: 35', Χρόνος μαγειρέματος: 2:0', Έτοιμο σε: 2:35', Χρόνος αναμονής: 12 ώρες (function() { var w=window, d=document;
Αυτό το πιάτο έγινε με περισσεύματα προετοιμασίας από ένα προηγούμενο τραπέζι σαν έμπνευση της στιγμής και, πιστέψτε με, είναι αυτό που λέμε «φαγάκι». Σερβίρετέ το με φρέσκο ψωμί και φέτα και θα χτυπήσει απ’ ευθείας στο γαστρονομικό σας