ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ελληνική οικονομία θα δει συνέπειες μεγαλύτερες από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα»

Χαρίτσης: «Η ανοσία αγέλης στην οικονομία θα φέρει χιλιάδες λουκέτα και εκτόξευση ανεργίας»

Έντονη κριτική στη διαχείριση των επιλογών της κυβέρνησης αναφορικά με την οικονομία και την αγορά εργασίας εξαπέλυσε εκ νέου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ προειδοποίησε ότι «η ύφεση θα έχει τεράστιο βάθος και μεγάλη διάρκεια».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ή δεν έχει κατανοήσει το πρωτοφανές κύμα της ύφεσης που έρχεται ή ακόμη χειρότερα, έχει συγκεκριμένο σχέδιο, βασισμένο στην ιδεοληπτική εμμονή της υπέρ του αόρατου χεριού της αγοράς που δήθεν θα ρυθμίσει την κρίση, το οποίο αποτελεί καταστροφική επιλογή», διεμήνυσε ο κ. Χαρίτσης.

Και τόνισε το εξής: «Η ελληνική οικονομία θα δει συνέπειες μεγαλύτερες από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που έχει και της εξάρτησής της από τον τουρισμό και την ιδιωτική κατανάλωση, αλλά και λόγω του εύθραυστου ακόμη χαρακτήρα της μετά την 10ετή κρίση από την οποία μόλις εξήλθε”, εξήγησε. “Οι συνθήκες αυτές, επομένως, απαιτούν ριζοσπαστικά μέτρα. Δεν μπορούμε να πάμε με τη λογική της ανοσίας της αγέλης στην οικονομία, όπου θα επικρατήσει τελικά το δίκαιο του ισχυρού και θα οδηγηθούμε σε πλήρη αναδιάρθρωση της οικονομίας, σε χιλιάδες λουκέτα και στην εκτόξευση της ανεργίας, την οποία εμείς καταφέραμε με πολύ κόπο να μειώσουμε κατά 10%».

«Διεθνώς έχει γίνει αντιληπτό πλέον ότι χωρίς γενναία κρατική παρέμβαση δεν μπορούμε να ελπίζουμε στην ανάσχεση της ύφεσης. Η Γαλλία, η Μ. Βρετανία, η Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη λαμβάνουν μέτρα κρατικής στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας. Δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών να λειτουργούν με όρους σχολιαστή, ειδικά σε τέτοιες συνθήκες», υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης και πρόσθεσε: «Η ελληνική οικονομία και ειδικά κλάδοι όπως η εστίαση και ο τουρισμός χρειάζονται άμεσα ένα γενναίο πρόγραμμα στήριξης, που θα δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και τα νοικοκυριά που πλήττονται. Η αναστολή υποχρεώσεων και ο επιπλέον δανεισμός δεν επιλύουν το πρόβλημα».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, «από την αρχή της πανδημίας, τότε που η κυβέρνηση ακόμη ψαχνόταν για το τί θα κάνει, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε δημοσίως ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που αντιστοιχίζει τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές πηγές για την ελληνική οικονομία με τις πραγματικές της ανάγκες. Το πρόγραμμα "Μένουμε Όρθιοι" περιλαμβάνει μέτρα για μη επιστρεπτέες ενισχύσεις προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για τη στήριξη του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων, όπως ακριβώς συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

«Τώρα επικαιροποιούμε το πρόγραμμά μας, γιατί θέλουμε να είμαστε συνεπείς απέναντι στην κοινωνία που έχει ανάγκη μια εναλλακτική, προοδευτική πρόταση με την οποία θα επιτύχουμε ανάσχεση της ύφεσης. Το δείχνει και η ίδια η πραγματικότητα, το λέει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, το παραδέχεται ακόμη και το υπουργείο Οικονομικών -ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει επιδεινωθεί. Το σημαντικό σε αυτό δεν είναι μόνο τα νούμερα, αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ύφεσης» επισήμανε.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. === ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΝΕΟΚΟΠΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ
    ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ,
    ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ???????????

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.