ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εξακολουθούν να αφήνουν εκτός ενίσχυσης δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους»

Δελής: «Μέτρα για την επιβίωση των εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού και όχι κοροϊδία»

«Χθες, με την εντυπωσιακή κινητοποίηση τους, οι άνθρωποι που δημιουργούν και εργάζονται στο χώρο του πολιτισμού ζήτησαν από την πολιτεία άμεσα μέτρα στήριξης για να επιβιώσουν αυτοί, μα και οι άνεργοι του κλάδο που δεν ήταν και λίγοι πριν το ξέσπασμα της πανδημίας», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, κατά τη διάρκεια συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του κόμματός του στη Βουλή.

Ο κ. Δελής σημείωσε ότι «χιλιάδες εργαζόμενοι στο Θέαμα – Ακρόαμα εξαιρέθηκαν από τα πρώτα μέτρα που ανακοινώθηκαν, και εξακολουθούν να εξαιρούνται μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις, γιατί βρίσκονται κάτω από τα ραντάρ της καταγραφής. Τα χθεσινά μέτρα περιλαμβάνουν αλχημείες και αοριστίες, με αποτέλεσμα να εκλαμβάνονται ως κοροϊδία από τους εργαζόμενους του κλάδου».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως «στην πλειοψηφία τους οι εργαζόμενοι του χώρου εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, πολλές φορές διάρκειας μίας ημέρας, ενώ η περισσότερη δουλειά τους αφορά την προετοιμασία των παραστάσεων που γίνεται χωρίς ασφάλιση και πληρωμή. Για πολλούς, η εργασία τους έχει περιοριστεί στις δύο ημέρες την εβδομάδα και μεγάλο μέρος τους εργάζεται σε πολλούς εργοδότες. Όλα αυτά, έχουν σαν αποτέλεσμα λίγοι να μπορούν να αποκτήσουν 50 ένσημα το χρόνο που είναι απαραίτητα για να λάβουν το ειδικό εποχιακό βοήθημα, το οποίο ήταν και προϋπόθεση για να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ»

Επιπλέον, ο κ. Δελής υπογράμμισε στην δευτερολογία του πως «τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες είναι ανεπαρκή και εξακολουθούν να αφήνουν εκτός ενίσχυσης δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, η αδήλωτη εργασία αξιοποιείται για να μπουν «κόφτες» που θα πετάνε εκτός στήριξης εργαζόμενους που έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη (...) η Πρόταση Νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ λέει από πού μπορούν να αντληθούν στοιχεία για να μη μείνει κανείς εργαζόμενος εκτός της αποζημίωσης του ειδικού σκοπού».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.