ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τις αντιδράσεις για τη διαχείρηση της κυβέρνησης

Δένδιας για Έβρο: «Τα σύνορα είναι δεδομένα, ο φράχτης θα ολοκληρωθεί»

«Τα σύνορα είναι δεδομένα. Δεν αλλάζουν και δεν μπορούν να αλλάξουν», επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», τονίζοντας ότι τα δυο διαβήματα αφορούν, το πρώτο την απόρριψη του τουρκικού αιτήματος για ενημέρωση σχετικά με τον φράχτη και, το δεύτερο, «κάποια κινητικότητα» που παρατηρήθηκε στην περιοχή από την πλευρά της Τουρκίας.

Ο κ. Δένδιας ισχυρίζεται, ακόμα, ότι τα λεγόμενά του απομονώθηκαν και διαστρεβλώθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στο «αναφαίρετο δικαίωμα» της Ελλάδας να επεκτείνει το φράχτη στο έδαφός της αναφέρθηκε στη συνέντευξή του στο Star και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σήμερα, στη 1:00 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Νίκος Δένδιας και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα ενημερώσουν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας για την κατάσταση στον Έβρο.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, επιχείρησε να αμφισβητήσει τη συνοριακή γραμμή στο νότιον Έβρο επικαλούμενο έλλειψη «κοινώς συμφωνημένων γεωγραφικών συντεταγμένων».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.