ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε αναλυτικά

Δημοσκόπηση: Στο 17,4% το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

Στις 17,4 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το Open που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 5 έως 10 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό της ΝΔ στα έγκυρα φτάνει το 40%, του ΣΥΡΙΖΑ στο 22,6% του Κινήματος Αλλαγής στο 5,9%, του ΚΚΕ στο 5,5%, της Ελληνικής Λύσης στο 3,8% και του ΜέΡΑ 25 στο 2,2%.

Στην πρόθεση ψήφου, η μέτρηση της Alco διαμορφώνεται ως εξής: ΝΔ 37,1% ΣΥΡΙΖΑ 21%, ΚΙΝΑΛ 5,5%, ΚΚΕ 5,1%, Ελληνική Λύση 3,1% και ΜέΡΑ 25 στο 2,0%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι ερωτώμενοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία (87%) θεωρούν ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 40% έναντι 20% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένα από τους δύο» απαντά το 25%.

Το 75% δηλώνει ικανοποιημένο από τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό. Υψηλά ποσοστά και για τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Την ίδια ώρα, η εμπιστοσύνη στον Σωτήρη Τσιόδρα παραμένει σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα, καθώς το 79% θεωρεί έγκυρη και επαρκή την ενημέρωσή του για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα το 82% θεωρεί πολύ ή αρκετά επιτυχημένους στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας και το 60% θεωρεί ότι ο ρυθμός άρσης των περιοριστικών μέτρων είναι ο σωστός.

Μόλις ένας στους τέσσερις θεωρεί ότι η χώρα κινείται πολύ γρήγορα με την άρση των μέτρων και ένας στους δέκα ότι κινούμαστε πολύ αργά.

Για τα σχολεία η πλειοψηφία (60%) θεωρεί ότι έπρεπε να γίνουν μόνο οι πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ το 29% θωρεί ότι σωστά ανοίγουν.

Το 73% θεωρεί ότι τα δημοτικά δεν πρέπει να ανοίξουν καθόλου.

Η πλειοψηφία, τέλος, θεωρεί μη επαρκή τα μέτρα στήριξης στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.