ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δεκτό το αίτημα της Εισαγγελέως έδρας και της Πολιτικής Αγωγής

Δολοφονία Τοπαλούδη: Διερεύνηση για το αδίκημα ψευδούς βεβαίωσης από γιατρό

Με την ομόφωνη απόφαση δικαστών και ενόρκων, οι δύο κατηγορούμενοι, ο 23χρονος Εμμανουήλ Κούκουρας και ο 21χρονος Αλέξανδρος Λούτσης, καταδικάστηκαν σε ισόβια συν 15 χρόνια για τη δολοφονία από πρόθεση και τον ομαδικό βιασμό της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο, τον Νοέμβριο του 2018. Ωστόσο, το δικαστήριο, κάνοντας δεκτό το αίτημα της εισαγγελέα της έδρας Αριστοτέλειας Δόγκα και των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, αποφάσισε να εξαχθούν αντίγραφα των πρακτικών της δίκης και να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης από ιδιώτη ψυχίατρο, καθώς και της ηθικής αυτουργίας (και από ποιον) σε αυτό.

Η έρευνα αφορά το ρόλο ιδιώτη γιατρού από τη Ρόδο, ο οποίος συνταγογράφησε συγκεκριμένα σκευάσματα που προσκόμισαν οι υπερασπιστές του 23χρονου καταδικασθέντα στη διάρκεια της διαδικασίας, με στόχο βέβαια, όπως προκύπτει, να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο. Σημειωτέον, η γνωμάτευση του πραγματογνώμονα που έχει εξετάσει τον 23χρονο καταδικασθέντα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έχει καλή λειτουργικότητα και κριτική ικανότητα, όπως και ότι δεν έχει ψυχιατρικά προβλήματα, αλλά επίγνωση των πράξεών του. Εξάλλου, είχε αποφανθεί ότι και οι δύο δράστες ενήργησαν με πλήρη συνείδηση.

Η Πολιτική Αγωγή διά του Αλέξη Κούγια δήλωσε επίσης ότι θα μηνύσει για ψευδή κατάθεση τον πατέρα και την γιαγιά του καταδικασθέντα Εμμανουήλ Κούκουρα, καθώς και δύο ακόμα μάρτυρες της υπόθεσης. Επιπλέον, ότι θα στραφεί και κατά δύο ψυχιάτρων για ψευδή βεβαίωση που σχετίζεται με τη γνωμάτευσή τους για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου.

Θυμίζουμε ότι η εισαγγελέας της έδρας, που σε όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου είχε εκφράσει με βεβαιότητα την άποψη ότι και οι δύο κατηγορούμενοι ψεύδονται, το επανέλαβε στην αγόρευσή της, τονίζοντας μάλιστα πως υπάρχουν συνεργοί στη συγκάλυψη του εγκλήματος των δύο και πως ψεύδονται τόσο ο πατέρας όσο και η γιαγιά του -καταδικασθέντος πλέον- Κούκουρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.