ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αντιμέτωποι με τα ισόβια οι κατηγορούμενοι

Δολοφονία Τοπαλούδη: Σήμερα το μεσημέρι η απόφαση του Δικαστηρίου

Την απόφασή του για την υπόθεση βιασμού και της δολοφονίας της 19χρονης Ελένης Τοπαλούδη, που βρήκε μαρτυρικό θάνατο το 2018 στα χέρια των δύο κατηγορούμενων από τη Ρόδο, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το μεσημέρι, στις 12:00, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει αν οι δύο κατηγορούμενοι είναι εξίσου ένοχοι για όσα φρικιαστικά έζησε η φοιτήτρια, λίγες ώρες πριν την πετάξουν αιμόφυρτη, αλλά ζωντανή ακόμη, σε απόκρημνη παραλία, όπως ζήτησε η Εισαγγελέας ή αν έχουν επιμερισμένες ευθύνες για το συγκλονιστικό τέλος της φοιτήτριας.

Την Πέμπτη το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ δευτερολόγησε η εισαγγελέας της έδρας.

Η Αριστοτελεία Δόγκα, απάντησε στην πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Δημήτρη Βερβεσό, ο οποίος την είχε κατηγορήσει σε επιστολή που κοινοποίησε και στον Άρειο Πάγο ότι κατά την αγόρευσή της είχε προσβάλλει «ευθέως και συλλήβδην όλους τους δικηγόρους». «Οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, θα αναδείξουν ό,τι είναι καλό για τον πελάτη τους. Τι κάνουμε εδώ τόσους μήνες; Προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια», είπε η εισαγγελέας της έδρας, είχε κάνει ωστόσο νωρίτερα λόγο για εισβολή συμβούλων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην αίθουσα του δικαστηρίου και για «πογκρόμ Βερβεσού».

Προηγουμένως, κι ενώ η δίκη βρισκόταν σε εξέλιξη, μπήκε στην αίθουσα ο σύμβουλος του ΔΣΑ, Γιώργος Κλεφτοδήμος, ζητώντας από την Έδρα το λόγο και σε συνέχεια της επιστολής Βερβεσού, ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο της Αριστοτελείας Δόγκα. Εκείνη με τη σειρά της αποχώρησε από την αίθουσα, εκφράζοντας την πρόθεσή της για αποχή από τη διαδικασία, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την Έδρα.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Ροδίτης κατηγορούμενος και ο αλβανικής καταγωγής συγκατηγορούμενός του, από κοινού, βίασαν, βασάνισαν και στη συνέχεια πέταξαν στη θάλασσα την Ελένη. Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει βιασμός και αποδίδουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη για τη σκληρή κακοποίηση με γροθιές, χτυπήματα με ένα ηλεκτρικό σίδερο και μαχαιριές που δέχθηκε η φοιτήτρια λίγο πριν βρεθεί στη θάλασσα. Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι ρίχνουν, επίσης, την ευθύνη ο ένας στον άλλον και για την κατακρήμνιση της λιπόθυμης φοιτήτριας στα βράχια.

Αν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή από το δικαστήριο, οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.