ΕΛΛΑΔΑ

Είχε έντονη αντιδικτατορική δράση - Διατέλεσε αντιπρόεδρος της ΕΠΟ

«Έφυγε» το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ζουμπογιώργος

Ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που είχε και έντονη αντιδικτατορική δράση την περίοδο της Χούντας, ο Νίκος Ζουμπογιώργος, δεν βρίσκεται πια κοντά μας, με το Κίνημα Αλλαγής να κάνει γνωστό το θάνατό του.

«Με θλίψη αποχαιρετούμε το σύντροφο Νίκο Ζουμπογιώργο που «έφυγε» σήμερα από κοντά μας. Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σεμνός, συνεπής και μαχητικός, αγωνιστής στην πρώτη γραμμή των δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων για δεκαετίες. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του», σημειώνει το ΚΙΝΑΛ.

Ο Νίκος Ζουμπογιώργος ήταν αξιωματικός της Αεροπορίας και το 1965 κατηγορήθηκε ως μέλος της υποτιθέμενης συνωμοσίας του ΑΣΠΙΔΑ.

Κατά την περίοδο της χούντας είχε αξιόλογη αντιστασιακή δράση στο ΠΑΚ Εσωτερικού, για την οποία συνελήφθη και εξορίστηκε.

Εκείνη την περίοδο είχε συγκροτηθεί το Αντιδικτατορικό Κίνημα Ελλάδας (ΑΚΕ) από δημοκρατικούς απόστρατους αξιωματικούς, πολιτικούς φίλους και ένθερμους θιασώτες του Ανδρέα Παπανδρέου: Τάκης Παπαγεωργόπουλος, Γιάννης Κουτσογιάννης, Γιάννης Παπαδονικολάκης και Νίκος Ζουμπογιώργος.

Το 1974 ήταν ένα από τα 149 ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ που μαζί με τον Ανδρέα Παπανδρέου υπέγραψαν την Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.

Ήταν στενός φίλος με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Γιώργο Βαρδινογιάννη, τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Κίμωνα Κουλούρη και τον υπουργό Γιώργο Κατσιφάρα, ενώ το 1981 ορίστηκε αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, θέση που διατήρησε μέχρι 1990.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.