ΕΛΛΑΔΑ

Με αποστάσεις ασφαλείας και μάσκες οι εκδηλώσεις για την 1η Μάη

Εργατική Πρωτομαγιά: Συμβολικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε Χαλκίδα, Λαμία και Λιβαδειά

Στην παραλία της Χαλκίδας και συγκεκριμένα στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης συναντήθηκαν Συνδικάτα και φορείς, στη συμβολική συγκέντρωση για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας, με μάσκες, γάντια και αποστάσεις ασφαλείας.

Την ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας, Γιάννης Τζαβάρας, ο οποίος τόνισε ότι «οι σημερινές συμβολικές συγκεντρώσεις αποτελούν ηχηρή απάντηση στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση, στα κόμματα του κεφαλαίου ότι οι εργαζόμενοι δεν συναινούμε στην αντιλαϊκή πολιτική, δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα. Παράλληλα, η 1η Μάη είναι η μέρα των εργατών που τιμούν τους νεκρούς της ταξικής πάλης συνεχίζοντας τον αγώνα».

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε η Χαρά Νίκα, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εύβοιας.

Η συμβολική κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με τους συγκεντρωμένους να τραγουδάνε τη «Διεθνή», με υψωμένες γροθιές. Γαρύφαλλα κατέθεσαν στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Συνδικάτο Μετάλλου, το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας, η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας, η ΕΛΜΕ Εύβοιας και άλλοι συναγωνιστές.

Λαμία

Συμβολική συγκέντρωση με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, στην πλατεία Πάρκου.

Ο Γιώργος Οικονόμου αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της μέρας, «στα αντεργατικά μέτρα που ήρθαν για να μείνουν, στη νέα οικονομική κρίση που θέλουν και αυτή να τη φορτώσουν στους εργαζόμενους». Τόνισε την ανάγκη «οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία να οργανώσουν την αντεπίθεση τους».

Λιβαδειά

Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι τίμησαν για μια ακόμη φορά την εργατική Πρωτομαγιά στην Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς, μετά από κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς.

Από το πρωί με τις σημαίες τους, τα συνθήματα τους, τα εργατικά τραγούδια που αποτελούν σύμβολο για τους αγώνες, τις θυσίες, τους νεκρούς εργάτες της 1ης Μάη του Σικάγο, της Καισαριανής του 44, της Θεσσαλονίκης του 36, αλλά και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία ξεκίνησαν την συγκέντρωση τους.

Η κεντρική ομιλία έγινε από την πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς. Μετά την ομιλία, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των εκτελεσμένων αγωνιστών από τον γραμματέα της Τ.Ε. Λιβαδειάς, από εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ και από εκπρόσωπο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Μετά την κατάθεση στεφάνων οι συγκεντρωμένοι υψώνοντας τις γροθιές τους τραγούδησαν την Διεθνή. Ακολούθησε αυτοκινητοπομπή στις γειτονιές της Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.