ΕΛΛΑΔΑ

Με αποστάσεις ασφαλείας και μέτρα προστασίας οι εκδηλώσεις για την 1η Μάη

Εργατική Πρωτομαγιά: Συμβολική εκδήλωση και στα Χανιά!

Με συγκέντρωση μελών του ΠΑΜΕ και κλαδικών σωματείων στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, γιορτάστηκε στα Χανιά η Εργατική Πρωτομαγιά.

Η κινητοποίηση είχε συμβολικό χαρακτήρα με τους συμμετέχοντες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας φορώντας μάσκες και τηρώντας αποστάσεις, όπως έγινε και στην Αθήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση είχαν χωριστεί σε ομάδες ανά κλάδο εργαζομένων με την κάθε ομάδα να έχει αποστάσεις ασφαλείας από την άλλη.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου επισιτισμού Χανίων Σήφης Αποστολάκης, «η συγκέντρωση μας έχει συμβολικό χαρακτήρα. Είναι ένα αντάμωμα των ταξικών σωματείων για να τιμήσουμε την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς και να διεκδικήσουμε την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Σε σύντομες ομιλίες τους και οι εκπρόσωποι των σωματείων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ζήτησαν τη λήψη μέτρων για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων, ενώ παράλληλα τόνισαν την ανάγκη να μην πληρώσει η εργατική τάξη το τίμημα της υγειονομικής κρίσης. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς εκπρόσωποι των συνδικάτων κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο εργαζομένων στην περιοχή «Πασακάκι». Στεφάνι κατέθεσε επίσης αντιπροσωπεία του ΚΚΕ καθώς και αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Χανίων. Συμβολική συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά πραγματοποίησαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και εκπρόσωποι συλλόγων εκπαιδευτικών, συνδικαλιστικών φορέων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.