ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η επιστολή της Ένωσης Παικτών στη διοργανώτρια αρχή

Ευρωλίγκα: Αρνητικοί οι παίκτες στην επανέναρξη των αγώνων

«Όχι» στην επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης στην Ευρωλίγκα λένε οι παίκτες! Η «Ένωση Παικτών Euroleague» ζητά να μην ξεκινήσει η διοργάνωση, αφού κάτι τέτοιο θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών, ενώ ελλοχεύει και μεγάλο ρίσκο για τραυματισμούς ύστερα από τόσο μεγάλη αποχή από τα παρκέ.

Το σερβικό σάιτ nova.rs ήταν εκείνο που έκανε λόγο για την επιστολή της ELPA, με την οποία οι παίκτες της Ευρωλίγκας ζητούν να μη γίνει το restart της σεζόν.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο, εκπρόσωποι των 18 ομάδων της Ευρωλίγκας συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με τον εκτελεστικό διευθυντή της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου, εκφράζοντάς του την αντίθεσή τους για το ενδεχόμενο επανέναρξης της αγωνιστικής δραστηριότητας, με τον ίδιο πάντως να καθησυχάζει τους παίκτες, ενώ σήμερα (25/5) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ των 11 ομάδων που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο τύπου Α με την Ευρωλίγκα, όπου και θα κριθεί πιθανότατα το τι μέλλει γενέσθαι.

«Τρεις εβδομάδες δεν είναι αρκετές για τους παίκτες προκειμένου να κάνουν σωστή προετοιμασία. Κάποιοι έχουν πρόσβαση σε κάποια προπονητικά κέντρα, όμως κάποιοι άλλοι δεν έχουν μια τέτοια πολυτέλεια. Η επιστροφή στην προπόνηση συνδυάστηκε με τεστ που είχαν άσχημα αποτελέσματα, εξαιτίας της ανεπαρκούς προπόνησης ή των λιγοστών σωστών συνθηκών», ανέφερε η επιστολή ELPA.

Και κατέληγε: «Η συνέχιση της σεζόν στη Euroleague θα μεγάλωνε το ρίσκο τραυματισμών και άλλων προβλημάτων υγείας, που μπορούν να επηρεάσουν και την επόμενη χρονιά. Πολλοί ειδικοί ισχυρίζονται ότι ύστερα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής, οι παίκτες χρειάζονται τουλάχιστον έξι εβδομάδες προετοιμασίας πριν ξεκινήσουν τους αγώνες, ώστε να μειώσουν το ρίσκο για κάποιον τραυματισμό».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.