Neo

Έξαλλοι στην Κουμουνδούρου με τον Κουτρομάνο

Όσοι θυμούνται πώς τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου του ΕΣΡ ο Αθανάσιος Κουτρομάνος, γνωρίζουν πως η σύνθεση της Ανεξάρτητης Αρχής ήταν προϊόν συμβιβασμού μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ επειδή δεν μπορούσε να «ξεκολλήσει» ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Μάλιστα, ο Κουτρομάνος ήταν πρόταση προερχόμενη από τη ΝΔ και η τότε πλειοψηφία την έκανε ασμένως δεκτή ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα το ΕΣΡ.

Ωστόσο, σχέσεις εμπιστοσύνης ουδέποτε εμπεδώθηκαν. Και το τελευταίο διάστημα, η Κουμουνδούρου είχε βάλει στο μικροσκόπιο την Ανεξάρτητη Αρχή και τον πρόεδρό της, καθώς το θέμα της υποεκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ στα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια προβληματίζει ιδιαιτέρως τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του. Ο προβληματισμός είναι τόσο έντονος, ώστε να «δικαιολογεί» την χθεσινή σκληρή δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος κατήγγειλε αδιαφορία του προέδρου του ΕΣΡ να... ανταποκριθεί στα θεσμικά αιτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον κάλεσε να παραιτηθεί.

«Ο Χαρίτσης αποκάλυψε ότι εδώ και τρεις εβδομάδες, ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε αποστείλει επιστολή στον κ. Κουτρομάνο «ζητώντας την άμεση παρέμβασή του σχετικά με την τήρηση της αναλογικής προβολής των πολιτικών δυνάμεων στα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα. Στις τρεις εβδομάδες που μεσολάβησαν ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Αθανάσιος Κουτρομάνος, δεν προέβη σε καμία σχετική ενέργεια». «Σήμερα, (σ.σ. χθες) παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου -πάλι- απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας ενός αιτήματος που σχετίζεται με την ποιότητα της δημοκρατίας μας», συνέχισε ο Αλέξης Χαρίτσης, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΕΣΡ πως «αποποιήθηκε τις υποχρεώσεις του επικαλούμενος διάφορες αστήριχτες δικαιολογίες, αντί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα θέματα δημοκρατίας και πολυφωνίας που έθεσαν βουλευτές του συνόλου των κομμάτων της αντιπολίτευσης».

«Είναι σαφές ότι ο επικεφαλής της αρμόδιας Αρχής δεν είναι σε θέση να εξετάσει ακόμα και τα θεμελιώδη ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, όπως αυτές απορρέουν από το Σύνταγμα και τη σχετική νομοθεσία, δηλαδή τη διασφάλιση του πλουραλισμού στην ενημέρωση των πολιτών και την επιβολή κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβάσεων, όπως άλλωστε είχαμε ζητήσει με την επιστολή μας. Αν ο κύριος πρόεδρος του ΕΣΡ δεν είναι σε θέση να επιτελέσει το θεσμικό του καθήκον, οφείλει να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του», κατέληξε ο πορτ παρόλ του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Neo να είναι βέβαιος ότι το «μέτωπο» ΣΥΡΙΖΑ-ΕΣΡ δε θα κλείσει εδώ...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.