ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αυστηρή δήλωση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ

Γεννηματά: «Η κυβέρνηση να ζητήσει παρέμβαση του ΟΗΕ και της ΕΕ για τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας από τον Ερντογάν»

Την παρέμβαση του ΓΓ του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητά η Φώφη Γεννηματά, με αφορμή την προκλητική σημερινή φιέστα που ετοιμάζει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσα στην Αγία Σοφία, ανήμερα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης...

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά αναφέρει:

«Ο κ. Ερντογάν συνεχίζει να προκαλεί. Επιχειρώντας να βεβηλώσει την Αγία Σοφία, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ζητήσει παρέμβαση του ΓΓ του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε χθες το απόγευμα πως σήμερα το βράδυ, 29 Μαΐου, στο πλαίσιο της τελετής για την Άλωση που διοργανώνει το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού, θα αναγνωστούν αποσπάσματα από το Κοράνι και θα γίνει προσευχή στην Αγία Σοφία.

Η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας (ΤRT) έστησε ένα ομοίωμα τείχους ακριβώς έξω από το χώρο του Μουσείου της Αγίας Σοφίας και το βράδυ αναμένεται να γίνει ένα τηλεοπτικό show αναπαράστασης της 29ης Μαΐου του 1453.

Ο Τούρκος πρόεδρος προέβη στην εν λόγω δήλωση σε χθεσινό του διάγγελμα, ανακοινώνοντας παράλληλα χαλάρωση των απαγορευτικών μέτρων που είχαν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν η προσευχή θα πραγματοποιηθεί εντός ή εκτός του κτηρίου, όπου έχει στηθεί το ομοίωμα τείχους, εν όψει των καθιερωμένων εκδηλώσεων και της τηλεοπτικής μετάδοσής τους, όπως συμβαίνει παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.