Μία εξαιρετική συνταγή για γλυκό του κουταλιού καρότο.
Υλικά
1 κιλό καρότα
1 κιλό ζάχαρη
1 κούπα νερό
1/2 κούπα γλυκόζη
2 κ.σ. λεμόνι, χυμός
2 στικ βανίλια
λίγο αμύγδαλο ωμό
1 ξυλαράκι κανέλα για το άρωμα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα καρότα και, αφού ξύσουμε όσο καλύτερα μπορούμε, κόβουμε τα καρότα μας σε λεπτές, σχετικά λωρίδες. Αφήνουμε σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό κι ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Στραγγίζουμε τα καρότα από το ζουμί που τυχόν βγάλουν και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας. Τα βράζουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να δέσει το γλυκό του κουταλιού μας.
Προς το τέλος προσθέτουμε τη γλυκόζη, τη βανίλια και το λεμόνι, ανακατεύοντας καλά να ενωθούν. Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και 1 ξυλαράκι κανέλα για το άρωμα, όπως και λίγα αμύγδαλα. Τα προσθέτουμε στη μέση περίπου της βράσης.
Μόλις υπάρξει επαρκής αριθμός πυραύλων Oreshnik, η Ρωσία δεν θα εξετάζει πλέον το ...
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα