ΚΟΣΜΟΣ

Πριν δύο μέρες είχε σταματήσει την απεργία πείνας

Grup Yorum: «Εφυγε» ο Ιμπραΐμ Γκοκτσέκ, μέλος του συγκροτήματος

Πέθανε στην εντατική, όπου νοσηλευόταν, ο Τούρκος μουσικός Ιμπραΐμ Γκοκτσέκ, μέλος «Grup Yorum». Ο Γκοκτσέκ. Ο 39χρονος μπασίστας πριν δύο ημέρες, διέκοψε την απεργία πείνας που έκανε για 323 ημέρες, μετά την αποδοχή από την πλευρά της κυβέρνησης Ρ. Τ. Ερντογάν του βασικού αιτήματος, το συγκρότημα να μπορεί ελεύθερα να κάνει συναυλίες.

Προηγήθηκαν συναντήσεις με το υπουργείο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Τουρκίας, που είχαν η πρόεδρος του Ιδρύματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Τουρκίας, Σεμπνέρ Κορούρ, και αντιπροσωπεία διανοούμενων και βουλευτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι μπήκαν εγγυητές για την πραγματοποίηση των αιτημάτων για τη διεξαγωγή των συναυλιών και την απελευθέρωση των μελών του συγκροτήματος. Έτσι έχουν γίνει αιτήσεις για τρεις πλατείες στη Νομαρχία της Κωνσταντινούπολης καθώς και στο Δήμο της Σμύρνης για το ετήσιο διεθνές φεστιβάλ μέσα στο καλοκαίρι.

Τα μέλη του Grup Yorum δήλωσαν:

«Μόλις μάθαμε για το πέρασμα του İbrahim Gökçek στους μάρτυρες, από το νοσοκομείο στο οποίο είχε μεταφερθεί. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και σε όλους τους ανθρώπους των οποίων η καρδιά χτυπά μαζί μας!»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.