ΚΟΣΜΟΣ

«Να μπορούμε να τραγουδάμε τα τραγούδια μας»

Grup Yorum: Ο Ιμπραήμ Γιοκτσέκ σταματά την απεργία πείνας

Την παύση των διώξεων των μελών του συγκροτήματος Grup Yorum και τις ελεύθερες συναυλίες ζητά με απεργία πείνας ο μουσικός και μέλος του συγκροτήματος Grup Yurum Ιμπραήμ Γιοκτσέκ.

«Η αντίστασή μας πέτυχε μια πολιτική νίκη. Όλος ο κόσμος άκουσε για την αντίστασή μας. Ελπίζουμε ότι η αίτηση για άδεια της πραγματοποίησης των συναυλιών μας (οι οποίες είχαν απαγορευτεί από την τουρκική κυβέρνηση), θα έχουν θετική κατάληξη», δήλωσε το συγκρότημα κατά την κατάθεση της αίτησης.

Με την ολοκλήρωση 323 ημερών σε απεργία πείνας, η μπάντα ανακοίνωσε πως ο Γιοκτσέκ θα διακόψει την απεργία πείνας, καθώς εγκρίθηκε το αίτημα τους για διεξαγωγή συναυλιών.

Η υπεύθυνη του Ιδρύματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Τουρκία Σεμπνέμ Κορούρ Φινσανσί έκανε την ακόλουθη δήλωση έξω από την οικία του ακτιβιστή:

«Η ζωή νίκησε. Δηλώσαμε πως τα αιτήματά τους είναι και δικά μας αιτήματα. Έχουμε προσπαθήσει ώστε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον, στο οποίο θα μπορούν ελεύθερα να τραγουδάνε τα παραδοσιακά τους τραγούδια και να συνεχίσουν τον αγώνα τους».

Σε δήλωσή της η οικογένεια του Γιοκτσέκ ευχαριστεί όσους συμπαραστάθηκαν στον αγώνα του.

Πριν περίπου έναν μήνα, «έφυγε» από τη ζωή η Χελίν Μπολέκ,  μέλος του Grup Yorum, μετά από 288 ημέρες απεργία πείνας, ήταν μόλις 28 ετών...

 

Στις 25 Απριλίου «έφυγε» έπειτα από 297 ημέρες απεργίας πείνας και ο συνεργάτης του συγκροτήματος Μουσταφά Κοτζάκ...

 

Το συγκρότημα «Grup Yorum» δημιουργήθηκε το 1985, έχει εκδώσει 23 άλμπουμ, ενώ είναι δημοφιλές στην Τουρκία και το εξωτερικό. Όμως το 2016, οι τουρκικές αρχές κατηγόρησαν μέλη του γκρουπ για σχέσεις με την οργάνωση DHKP-C, η οποία έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική» από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα τελευταία δύο χρόνια η αστυνομία είχε πραγματοποιήσει επιχειρήσεις στο στούντιο του συγκροτήματος, συλλαμβάνοντας συνολικά 30 άτομα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.