ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλυπτική τοποθέτηση στην Επιτροπή της Βουλής από τον Νίκο Παπαγεωργίου, μέλος του ΔΣ Συνδικάτου Επισιτισμού - Tουρισμού - ξενοδοχείων Αττικής

«Οι μεγαλοξενοδόχοι έχουν να ζήσουν για 10 ζωές, οι εργαζόμενοι ούτε για μία μέρα»

«Οι μεγαλοξενοδόχοι έχουν να ζήσουν για 10 και 100 ζωές, οι εργαζόμενοι δεν έχουν ούτε για μία μέρα», τόνισε με νόημα ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Tουρισμού - ξενοδοχείων Αττικής, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής για την κύρωση των ΠΝΠ της 13ης Απριλίου και της 1ης Μαΐου.

Ο κ. Παπαγεωργίου σημείωσε ότι «οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ζήσουν με 1.500 ευρώ για 12 μήνες» και πρόσθεσε πως θα συνεχίζουν τον αγώνα τους «για να καταργηθούν οι αντεργατικές ΠΝΠ, για την επαναπρόσληψη όλων των εποχικών εργαζομένων που δούλευαν το 2019, να απαγορευτούν οι απολύσεις και ακυρωθούν όσες έχουν γίνει, να δοθεί επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους και να υπάρξει αναστολή πληρωμών χρεών».

«Τα μέτρα που πάρθηκαν, αλλά και αυτά που θα παρθούν το επόμενο διάστημα, δεν είναι ούτε προσωρινά, ούτε εφαρμόσιμα κατά περίπτωση... Συνδυαστικά οι μεγαλοεπιχειρηματίες στον Τουρισμό θα εφαρμόσουν και τη συνεργασία και την αναστολή των συμβάσεων και τις απολύσεις και τις 16 μορφές απασχόλησης που ισχύουν μέχρι τώρα. Το "παραμύθι" ότι με όλα αυτά στηρίζονται οι μικρομεσαίοι είναι πολύ παλιό για να γίνει πιστευτό», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου.

«Όσο η κυβέρνηση θα αφήνει στο απυρόβλητο τους μεγάλους επιχειρηματίες, μην τυχόν και ξοδέψει καμία... δεκάρα παραπάνω από τα δισεκατομμύρια που έχουν συσσώρευσαν τις χρονιές των ρεκόρ του Τουρισμού, εμείς απ' την πλευρά μας θα διεκδικούμε την άμεση επαναπρόσληψη όλων όσοι εργάστηκαν το 2019 ως εποχικοί, ανεξάρτητα από από τη διάρκεια ή τη σχέση εργασίας. Στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των εργοδοτών να μας προετοιμάσουν για... γερές μειώσεις όταν επανακάμψει ο Τουρισμός, εμείς θα παλεύουμε να τηρούνται και να υπογράφονται υποχρεωτικά όλες οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλα τα ξενοδοχεία και τα επισιτιστικά καταστήματα. και όσον αφορά τα περίφημα πρωτόκολλα για την υγεία και την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, εμείς αντιτείνουμε να γίνουν επιπλέον προσλήψεις προσωπικού για την ορθή εφαρμογή των μέτρων προστασίας των πελατών και των εργαζομένων», συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Παπαγεωργίου, στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή της Βουλής για την κύρωση των ΠΝΠ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.