ΚΟΣΜΟΣ

Όχι, που θα του ξέφευγε...

ΗΠΑ: Θέμα επανέναρξης πυρηνικών δοκιμών θέτει ο Τραμπ!

Το ενδεχόμενο πυρηνικής δοκιμής εξέτασε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ύστερα από αίτημα του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Washington Post» που επικαλείται υψηλόβαθμο αξιωματούχο και δύο πρώην αξιωματούχους που γνωρίζουν το θέμα!

Σύμφωνα με την «Washington Post», το ζήτημα της -πρώτης μετά το 1992- πυρηνικής δοκιμής αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης στις 15 Μαΐου ανώτερων αξιωματούχων που αντιπροσωπεύουν τις κορυφαίες υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας της χώρας, μετά τις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι η Ρωσία και η Κίνα διεξάγουν χαμηλής έντασης πυρηνικές δοκιμές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η συγκεκριμένη συνάντηση δεν κατέληξε σε κάποια συμφωνία για τη διεξαγωγή πυρηνικής δοκιμής, ύστερα από διαφωνίες που εκφράστηκαν από τον εκπρόσωπο της «Εθνικής Διοίκησης Πυρηνικής Ασφαλείας» (NNSA), που έχει την αρμοδιότητα της ασφάλειας του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ. Παρ' όλα αυτά ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης χαρακτήρισε την πρόταση ως «θέμα που συζητείται».

«Θα ήταν μια πρόσκληση για άλλες πυρηνικές ένοπλες χώρες να ακολουθήσουν το ίδιο», δήλωσε ο Ντάριλ Κίμπαλ, εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Ελέγχου Εξοπλισμών. «Θα διακόπτονταν επίσης οι διαπραγματεύσεις με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος μπορεί τότε να μην αισθάνεται πλέον υποχρεωμένος να τηρήσει το μορατόριούμ του για τις πυρηνικές δοκιμές».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.