ΚΟΣΜΟΣ

Εντείνει τις προκλήσεις η Άγκυρα

ΥΠΕΞ Τουρκίας: «Η Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα των μεταναστών και να μην τους βασανίζει»

Σε νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε η Τουρκία, κατηγορώντας την Αθήνα για βάρβαρη παραβίαση των δικαιωμάτων των μεταναστών, με αφορμή την ανάπτυξη φράχτη στα σύνορα από την ελληνική πλευρά.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα προκαλεί ένταση, ενώ η Τουρκία θέλει διάλογο.

Με αφορμή, επίσης, τη δήλωση του Νίκου Δένδια ότι «είναι η Τουρκία που παραβιάζει με «βάρβαρο τρόπο» τα δικαιώματα των μεταναστών, το τουρκικό ΥΠΕΞ επικαλείται για άλλη μια φορά τα fake news περί παραβίασης του δικαιώματος στη ζωή των μεταναστών από την Ελλάδα προσθέτοντας ότι «είναι ντροπή να αποκαλείς βαρβάρους κάθε είδους αθώους ανθρώπους».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ καλεί την Ελλάδα να σταματήσει τη «βαρβαρότητα» και «να σεβαστεί τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, να μην τους βασανίζει και να μην τους επαναπροωθεί».

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών καλεί επίσης την Ελλάδα η οποία «όπως λέει η ίδια είναι το λίκνο του πολιτισμού να σέβεται όσους έχουν διαφορετική θρησκεία και πολιτισμό».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.